Дипломат от Брюксел разкри, че ЕС може да отстъпи на

...
Дипломат от Брюксел разкри, че ЕС може да отстъпи на
Коментари Харесай

Daily Express: Ходът на Борис Джонсън може да накара ЕС да отстъпи

Дипломат от Брюксел разкри, че Европейски Съюз може да отстъпи на настояванията на Борис Джонсън за Брекзит, след „ шокиращото “ му решение да спре работата на Народното събрание, написа евроскептичният вестник The Daily Express. Твърдата тактичност на Борис Джонсън във връзка с Брекзит наподобява прави работа - откакто няколко висши фигури в Брюксел показаха суматоха за идната вероятност за Брекзит без договорка.

Според вътрешен чиновник в Брюксел, водещите чиновници на Европейски Съюз стават все по-загрижени, че Борис Джонсън съществено счита да изведе Англия без договорка. Майкъл Пийл, дипломатическият сътрудник на "Файненшъл таймс ", съобщи, че Европейският съюз може да реши да отговори на настояванията на Борис Джонсън след днешното известие за прекъсването на работата на Народното събрание. Пийл пред Военновъздушни сили: „ Мисля, че има доста неустановеност в това. „ Това, както споделя един чиновник, е игра на шах или покер с висок залог. “

„ Тук сигурно има опция и хората се пробват да работят върху това какво значи решението за съдбоносната среща на водачите на Европейски Съюз в средата на октомври. “ Той допусна, че Европейски Съюз може да бъде заинтригуван да наподобява по този начин, като че ли Борис Джонсън „ е спечелил победа “ над Брюксел, в случай че това подсигурява договорка за Брекзит. Той твърди, че фактори в Брюксел са все по-загрижени от идния безпорядък от Брекзит без съглашение. Един посланик от Европейски Съюз сподели на Пийл, че ходът на Борис Джонсън ще усили още повече залозите за срещата на върха на европейските водачи, която следва речта на кралицата, планувана за 14 октомври. Служителят съобщи: „ Определено това е на първо място домакински ход. Но той играе две шахматни партии по едно и също време “.

Дипломатът съобщи, че днешното решение е част от рискования метод на Джонсън, който може да усили вероятностите за договорката - и също по този начин ще трансферира виновността върху Европейски Съюз при положение на Брекзит без договорка. Друг посланик сподели: „ Той сподели на Европейски Съюз, че„ ние сме вътре дружно “. "Той желае да се измъкне от тази концепция, че топката е в полето на Обединеното кралство - и най-малкото вместо това да я сложи в средата на терена. " Един почитан чиновник на Европейски Съюз сподели: „ Каквото и да се случи, Европейски Съюз в никакъв случай няма да промени позицията си, тъй като Брекзит без договорка става все „ по-достоверен “, а съперниците на такова развиване се провеждат по-добре.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР