Дипломат номер едно на Европа Жозеп Борел каза, че Близкият

...
Дипломат номер едно на Европа Жозеп Борел каза, че Близкият
Коментари Харесай

Жозеп Борел: Близкият изток е на ръба на пропастта

Дипломат номер едно на Европа Жозеп Борел сподели, че Близкият изток е на ръба на пропастта и единствено крачка го дели от войната. На срещата външните министри още веднъж са повторили апела си за деескалация на напрежението в района.

" Министрите заеха ясна позиция искайки от враждуващите страни в Близкия изток да се отместят от ръба на пропастта, да не паднат в нея. Дискусиите се водиха в навечерието на Европейския съвет и на срещата на министрите от Г-7.Както се очакваше, всички осъдиха строго иранската офанзива, тук имахме ясно единение. Външните министри през днешния ден потвърдиха уговорката си към израелската сигурност. Останахме единни в позицията за отбягване на по-нататъшна ескалация и призоваваме всички страни да покажат въздържаност ", моли Жозеп Борел - висш представител по сигурността на Европейски Съюз, предава Българска национална телевизия. 

Борел заяви, че по искане на някои от страните членки стартира работа по разширение на европейските наказания против Иран. Срещу Техеран има наказания поради доставките на дронове за Русия, които се употребяват във войната с Украйна. Обмислят се наказания и против ракетните стратегии на страната. Дипломат номер едно заяви, че още веднъж ще бъдат търсени и доказателства за терористична активност на Иранската революционна армия, с цел да може тя да бъде включена в листата на Европейски Съюз с терористични организации.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР