Дионтей Уайлдър (42-0-1, 41 КО) записа невероятен успех над Луис

...
Дионтей Уайлдър (42-0-1, 41 КО) записа невероятен успех над Луис
Коментари Харесай

Страхотен Уайлдър нокаутира Ортис с тактическа хитрост

Дионтей Уайлдър (42-0-1, 41 КО) записа необикновен триумф над Луис Ортис (31-2, 26 КО) с нокаут, с което отбрани купата си на Световния боксов съвет. Дългоочакваният реванш в Лас Вегас против извънредно рисковия и твърд Луис Ортис пристигна в 7-ия рунд на мача, в доста неочакван миг.

Дионтей Уайлдър завоюва при 10-ата отбрана на своята купа. Самият боксьор беше малко по-търпелив и изчакващ своя противник в продължение на цялата борба. Именно тази тактика се оказа печеливша, откакто Луис Ортис падна в клопката на съперникa.

Wilder’s right delivers the knockout!

pic.twitter.com/s02gjk7MfX
— Odds Shark (@OddsShark) November 24, 2019
Уайлдър беше обезверен и разтърсен в 7-ия рунд, като кубинецът като че ли имаше превъзходство. Въпреки това, единствено няколко секунди по-късно Луис Ортис падна в нокаут след десен прав.

Дионтей Уайлдър към този момент може да мисли за идващото си огромно предизвикателство. През февруари 2020 година той ще се изправи против Тайсън Фюри.

Луис Ортис стартира мача по-активно, като на няколко пъти притисна Уайлдър и даже разкървави веждата му. Кубинецът продължи очевидно да диктува темпото, до момента в който Уайлдър продължи и в идващите руднове да изчаква и да не прибързва. В петата част американецът стартира да намира по-често тялото на Ортис. Дясно кроше на Кинг Конг завърши рунда, а шестият не се различаваше доста от предходните.

WILDER WITH THE RIGHT HAND FROM GOD!

TILL THIS DAY!#WilderOrtiz2 #BombSquad pic.twitter.com/0dHQlI0c8Z
— Second Deck Sports (@2nddecksports) November 24, 2019
В последна сметка развръзката настъпи в 7-ия рунд. Дионтей Уалдър стартира да взема превъзходство, само че Ортис продължи да отвърна на момента. Шампионът изглеждаше обезверен след ляв прав в главата, само че единствено няколко секунди по-късно, след прав десен, Ортис се стовари на земята. А с това и мачът завърши.

Това е втора загуба в кариерата на Ортис, както и 42-а победа и 41-а с нокаут в кариерата на спечелилия Уайлдър.

Шампионът е шестият настоящ първенец с 10 следващи отбрани на международната си купа.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР