Дионтей Уайлдър (40-0, 39 KO) смълча критиците си в невероятен

...
Дионтей Уайлдър (40-0, 39 KO) смълча критиците си в невероятен
Коментари Харесай

Уайлдър мина през огъня, за да нокаутира Ортис в края

Дионтей Уайлдър (40-0, 39 KO) смълча критиците си в необикновен мач. Мощният първенец на Световния боксов съвет в тежка категория се пребори със съществени проблеми в седмия рунд, с цел да нокаутира рисковия кубинец Луис Ортис (28-1, 24 KO) в десетия рунд пред над 14 000 фенове в "Барклейс сентър " в Бруклин, Ню Йорк.

Ортис нарани Уайлдър много неприятно в седмия рунд и съвсем съумя да го смъкна в нокдаун, само че необикновено устойчивият американец се овладя и на свои ред нарани Ортис в края на деветия рунд, с цел да го приключи сполучливо в 10-ия.

Уайлдър започва последния за този мач рунд с добър удар с дясната ръка, който изпрати Ортис във въжетата. Кубинецът се оттласна от тях, само че се наниза на лявото кроше на противника, което го изпрати на земята за повторно в дуела.

Смелият Ортис се изправи още веднъж, само че единствено с цел да принуди надъхания Уайлдър да го нападна отново. Американецът размаза Ортис с мощен и обмислен ъперкът, който изпрати съперника му на земята за повторно в 10-ия рунд и за общо трети в срещата.

Реферът Дейвид Фийлд реши, че е видял задоволително и щом Ортис падна на колене за трети път, реши да спре борбата при оставащи 55 секунди от 10-ия рунд.

За Уайлдър това беше седма отбрана на купата в тежка категория на WBC, която той завоюва от Бърмейн Стивърн през януари 2015-та година. С последната си победа "Бронзовия бомбардировач " сигурно затвърди позицията си във връзка с идна супербитка с първенеца на IBF, IBO и WBA Антъни Джошуа (20-0, 20 КО).

В първите си шест отбрани на купата Уайлдър надви над Ерик Молина, Йоан Дюопа, Артур Шпилка, Крис Ареола, Джералд Уошингтън и някогашния първенец Бърмейн Стивърн, който беше нокаутиран злокобно в първия рунд.

38-годишният Ортис, за който се приказва, че е даже по-стар, въпреки всичко си остава най-трудният съперник в деветгодишната професионална кариера на Уайлдър.

Докато американецът беше спечелил първите си 39 срещи, той непрестанно привличаше вниманието на критиците с обстоятелството, че постоянно се изправя пред боксьори от много по-ниска класа. Е, този път съперникът беше на равнище, само че и Уайлдър сподели за какво е един от тримата най-коментирани първенци в света на бокса.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР