Динята е любим плод на мнозина. Около 92% от нейния

Динята е любим плод на мнозина. Около 92% от нейния ...

3 причини да включите динята в менюто си

Динята е любим плод на мнозина. Около 92% от нейния състав е вода, което е жизненоважно за избягване на дехидратацията, особено през лятото. Това обаче не е единственото предимство на този вкусен плод. Запознайте се с още три основателни причини да включите динята в менюто си.
Отпуска напрегнатите мускули

Кои хора НЕ трябва да ядат диня в никакъв случай Кои хора НЕ трябва да ядат диня в никакъв случай
Зa мнoзинa oт нac пoхaпвaнeтo нa диня e нeрaзривнa чacт oт лятoтo. Тoзи cлaдък плoд e любим и нa дeцaтa, и нa възрacтнитe. Вoдaтa прeд...
Любителите на физическата активност познават неприятното усещане, провокирано от напрегнатите мускули. Консумацията на диня помага да се справите с проблема благодарение на аминокиселината цитрулин, която се съдържа в нея. Според проучване спортистите, консумирали сок от диня, се справят по-бързо със сковаността на мускулите и по-бързо възстановяват пулса си.
Тушира възпалението
Хроничното възпаление може да доведе до много здравословни проблеми, но за щастие е възможно да го туширате с консумация на диня. В нея се съдържат ликопен и витамин С, които са изключително важни за намаляване на оксидативния стрес.
Проучване, в което плъхове са консумирали диня на прах като допълнение към нездравословната си диета, доказва че при тях са по-ниски нивата на С-реактивен протеин (маркер на възпалението), както и на оксидативния стрес.

Как да изберем най-вкусната диня в магазина Как да изберем най-вкусната диня в магазина
Лятото няма как да мине без динята. Този сочен плод ни разхлажда в горещите дни и е един от любимите плодове на много хора. Но динята к...
Подобрява храносмилането
Високото съдържание на вода е причината консумация на диня да води до подобряване на състоянието при запек. В допълнение, този плод съдържа малко количество фибри, което също е важно за нормалното функциониране на храносмилателния тракт.

Още от ЗДРАВЕ:

Източник: actualno.com