Динята е любим плод на мнозина. Около 92% от нейния

...
Динята е любим плод на мнозина. Около 92% от нейния
Коментари Харесай

3 причини да включите динята в менюто си

Динята е обичан плод на мнозина. Около 92% от нейния състав е вода, което е жизненоважно за отбягване на дехидратацията, изключително през лятото. Това обаче не е единственото преимущество на този апетитен плод. Запознайте се с още три основателни аргументи да включите динята в менюто си.
Отпуска напрегнатите мускули
 Кои хора НЕ би трябвало да ядат любеница никога Кои хора НЕ би трябвало да ядат любеница никога
Зa мнoзинa oт нac пoхaпвaнeтo нa любеница e нeрaзривнa чacт oт лятoтo. Тoзи cлaдък плoд e обичан и нa дeцaтa, и нa възрacтнитe. Вoдaтa прeд...
Любителите на физическата интензивност познават неприятното чувство, предизвикано от напрегнатите мускули. Консумацията на любеница оказва помощ да се справите с казуса с помощта на аминокиселината цитрулин, която се съдържа в нея. Според изследване спортистите, консумирали сок от любеница, се оправят по-бързо със сковаността на мускулите и по-бързо възвръщат пулса си.
Тушира възпалението
Хроничното инфектиране може да докара до доста здравословни проблеми, само че за благополучие е допустимо да го туширате с консумация на любеница. В нея се съдържат ликопен и витамин С, които са извънредно значими за понижаване на оксидативния стрес.
Проучване, в което плъхове са консумирали любеница на прахуляк като допълнение към нездравословната си диета, потвърждава че при тях са по-ниски равнищата на С-реактивен протеин (маркер на възпалението), както и на оксидативния стрес.
 Как да изберем най-вкусната любеница в магазина Как да изберем най-вкусната любеница в магазина
Лятото няма по какъв начин да мине без динята. Този апетитен плод ни разхлажда в горещите дни и е един от обичаните плодове на доста хора. Но динята к...
Подобрява храносмилането
Високото наличие на вода е повода консумация на любеница да води до възстановяване на положението при запек. В допълнение, този плод съдържа малко количество фибри, което също е значимо за естественото действие на храносмилателния тракт.

Още от ЗДРАВЕ:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР