Динозаврите, които са властвали на Земята преди 66 милиона години,

...
Динозаврите, които са властвали на Земята преди 66 милиона години,
Коментари Харесай

Растение от ерата на динозаврите процъфтява в САЩ

Динозаврите, които са властвали на Земята преди 66 милиона години, може да са изчезнали вечно, само че растенията, върху които са препускали, са към момента с нас, сподели ново проучване в Съединени американски щати. Учените са се натъкнали на праисторическо растение с латинското название Lychnothamnus barbatus за първи път в Съединени американски щати, макар че преди този момент е имало случаи на намирането му в обособени региони в Европа, Азия и Австралия.

Голямото и зелено водно растение обезпечава храна и хабитат за разнообразни риби и други водни организми. Забележителното при него е, че то е оживяло на планетата в продължение на десетки милиони години.

“Впечатляващо е не толкоз самото оцеляване на Lychnothamnus barbatus, само че и смисъла на този факт. Имаме учредения да считаме, че действително не разполагаме с задоволително добра информация за това кои от праисторическите растения са оживели до днешни дни. Много евентуално е да има още доста такива типове, останали с нас през милионите години на катаклизмени промени на Земята, “ разяснява Ричард Макорт от университета Дрексел в Пенсилвания.

Източник: Science Alert

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР