Динко, колоритният ловец на бежанци, е търсил късмета си в

...
Динко, колоритният ловец на бежанци, е търсил късмета си в
Коментари Харесай

Закъса го! Данъчните погнаха Динко след Биг Брадър, а полицаи му се подиграха жестоко!

Динко, колоритният ловджия на бежанци, е търсил шанса си в Америка. От завършилия преди дни негов престой в „ Биг Брадър ” феновете схванаха, че ямболията е ходил няколко пъти в Съединени американски щати, откъдето се познава и с някогашната жена на Джино Бианкалана – Дейна, написа " Уикенд ".

В Страната на неограничените благоприятни условия Динко за първи път отишъл още преди 15 години.Там упоритият земляк работил какво ли не, до момента в който събере добра данъчна основа, с цел да разкрие личен бизнес. Така от елементарен камионджия станал собственик на няколко камиона, а месеци по-късно и на автосервизи.  

Динко търгувал с автоморгите на цяла Америка. Вкарвал коли и унас, най-вече втора и трета ръка, който дошли с кораби на пристанището във Варна. Там били освобождавани от митнически такси и предлагани за елементи в разнообразни сервизи на страната. В основата на този бизнес стоял персонално Динко Вълев, който откровено и от все сърце се възхищавал на брата на майка си. Чичо Васил минавал за най-умният в фамилията, тъй като можел да чете и да написа без правописни неточности. Бързо учел и непознати езици – все неща, които мъчно се отдавали на амбициозния му племенник, който се прочу най-вече с лова на бежанци по границата ни – не толкоз от патриотични подбуди, едвам ги преджоби и остави без пари.

Преди това обаче Господин бил прочут най към този момент в Бургаско, Сливенско и Варненско, където се простирал бизнесът му със остарели коли. Ако се има вяра на мълвата, тежки отговорности към Национална агенция за приходите го подтикнали да влезе предходната есен,  във „ Фермата ” на Би Ти Ви, където се „ облажил ” със 100 хилядарки, а тази година в Къщата на Големия брат. Хонорарът му от там е противоречив, само че още веднъж се приказва за 80 бона, с които Господин Вълев да закърпи разтърсеното си финансово състояние. 

„ Динко не беше плащал налози на компанията си „ Бозав ” ЕООД, от чието име идва и ямоблския му прякор Бозавия. Счетоводството му беше цялостен батак. Фактури - всевъзможни, включително и не напълно постоянни. Треснаха му солени санкции, които нямаше по какъв начин да не палти. Данъчните бяха шашнати от смущаващия му правопис. Каквото и да пишеше Динко, все имаше неточности.Правоговорът му е неразбираем – би трябвало ти превод, с цел да го схванеш. Въпреки това самочувствие не му липсва. 

 

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР