Динамо Загреб спечели с 4:2 реванша си срещу Лудогорец в ...

Динамо Загреб спечели с 4:2 реванша си срещу Лудогорец в

Лудогорец се прибира от Загреб с 4 червени картона и 4 гола

Динамо Загреб завоюва с 4:2 реванша си против Лудогорец в един мач, в който видяхме 4 червени картона и 3 дузпи, което сложи основния арбитър - Беноа Бастиен, в центъра на съвсем всички събития.

Доминик Янков и Рик Джонатан получиха по два жълти картона, а Жоан Карнички бе изпъден с пряк червен, до момента в който отбор мениджърът Николай Кирчев бе пратен на трибуните, макар че не бе част от играчите за българския шампион. Редно е обаче да признаем, че при всяко едно от решенията реферът имаше съображение, като само спор поражда второто публично предизвестие против Янков, така като не сме привикнали сходни решения да бъдат вземани в ущърб на Лудогорец в българското състезание.

Йосип Дърмич в това време откри резултата в 12', с цел да даде посока на придвижването на срещата. След него от дузпа се разписа Мислав Оршич и той добави второ попадение в 44'.

Кирил Десподов пък вкара двата гола за „ разградчани “. Първият от тях бе ужасно осъществяване от ръба на наказателното поле с хубав изстрел от висока топка. Второто падна от углавен удар малко след началото на втората част.

Бруно Петкович оформи крайното 4:2 от дузпа в 87', когато бе изпъден и Карничник след намесата на ВАР. Той срита и дръпна по едно и също време нападател на домакините, с цел да го лиши от чиста опция за гол.

Динамо Загреб в последна сметка си заслужи продължаването към финалния плейоф за класиране в групите на Шампионската лига, само че задачата наподобява извънредно сложна, тъй като отсреща е норвежката сензация Бодьо/Глимт.

Лудогорец пък ще се изправи против Жалгирис за влизане в Лига Европа, което наподобява изцяло постижима цел, въпреки отборът да е заставен да се оправя без трима от главните си играчи след няколко седмици.

Източник: fakti.bg


КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР


PromoMall.bg