Динамо (Загреб) се утвърди на върха в класирането на група

...
Динамо (Загреб) се утвърди на върха в класирането на група
Коментари Харесай

Динамо на крачка от класиране след нов успех срещу Волфсбергер

Динамо (Загреб) се утвърди на върха в класирането на група " К " в Лига Европа. Отборът на Зоран Мамич разгроми с 3:0 като посетител Волфсбергер и към този момент има 8 точки. Попаденията за хърватите паднаха след почивката, а техни създатели станаха Ловро Майер, Бруно Петкович и Лука Иванушец.

В началото на месеца Динамо завоюва на " Максимир " против австрийците с 1:0. Тогава хърватският гранд игра с човек повече цяло второ полувреме и стигна до най-малък триумф, който го изкачи отпред в групата. Днес " модрите " бяха без контузения Марио Гавранович, а в състава на Волфсбергер го нямаше осъденият Матеус Тафернер.

Теренът в Клагенфурт не беше в най-хубавото си положение, което затрудни и двата тима. Домакините започнаха нападателно. Марио Лайгтеб насочи първия удар към вратата на Динамо, само че той беше неакуратен. Малко по-късно още веднъж той стреля мощно и този път Доминик Ливакович трябваше да се намесва.

Гостите от Хърватия единствени от всички тимове в шампионата нямат позволен гол в груповата фаза. Те още веднъж действаха внимателно, изчаквайки вероятно неточност в противниковата защита. Такава пристигна в самия завършек на полувремето, само че Бруно Петкович не се възползва. Той можеше да си спре топката и да шутира от чиста позиция, само че вместо това потърси атракцията и ударът му с пета не се получи. После пък Ариян Адеми прати топката високо над вратата.

В 48-ата минута Адеми центрира подло и футболист на Волфсбергер едвам не си вкара автогол. След час игра Динамо поведе. Попадението заби Ловро Майер с добавка от близко. Хърватите заиграха още по-уверено и четвърт час преди края взеха решение мача в своя изгода. Капитанът Адеми сервира топката на Петкович и този път той невъзмутимо я насочи в мрежата.

В края Динамо стигна и до трети гол, маркиран от Лука Иванушец. Той изненада вратаря на Волфсбергер с акуратен удар от границата на наказателното поле в добавеното време.

Лига Европа 4 кръг, четвъртък 26 ноември  Волфсбергер 0:3краен резулат  Динамо Загреб
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР