Динамо (Загреб) официално се появи на баскетболната карта на Европа.

...
Динамо (Загреб) официално се появи на баскетболната карта на Европа.
Коментари Харесай

Динамо официално се появи на баскетболната карта на Европа

Динамо (Загреб) публично се появи на баскетболната карта на Европа. Това се случва посредством преименуването на досегашния клуб БК Рудеш, който съществува от 1972-а, само че одобри новото име. Футболният Динамо позволи на баскетболния да употребява сходство на логото на клуба, макар че сред двата тима няма никаква връзка.

Новият президент на клуба Мариан Пожатина призна, че смяната на името се е обмисляла от дълго време. Динамо ще бъде упорит клуб, който ще употребява опитни и интернационално приети имена за основаването на качествени баскетболисти.

Novi košarkaški projekat u Hrvatskoj.

KK Rudeš je " uz blagoslov " Bad Blue Boysa promenio ime u KK Dinamo Zagreb. Ambiciozan projekat sa dosta kvalitetnih trenera u mlaim kategorijama, a jedan od glavnih ljudi kluba je Neven Spahija.

Opširnije o tome --> https://t.co/INJ4ruZjpb pic.twitter.com/PBqjaifHgU
— PitBull (@PitBullSM7) May 20, 2020
" Много е значимо да се подчертае, че решението за смяна на името пристигна след дълго разискване. Със сигурност има място в Загреб за още един и упорит клуб (след Цибона). Отдавна доказахме, че сме загребски клуб, който диша синьо, а нашите почитатели Bad Blue Boys признаха това.

Нашата цел е доста ясна, с помощта на прецизната организация на клуба с специалисти, натрупали опит в европейски и американски клубове, с обещаващи млади играчи. Искаме да изведем тима на забележително равнище с поддръжката на целия град. Очакваме с неспокойствие есента поради новия сезон, само че най-много поради синята поддръжка от трибуните, тъй като тези момчета, които оставят душата си на терена, го заслужават ", разгласи президентът.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР