Динамо Киев обяви редица благотворителни мачове срещу топ клубове в

...
Динамо Киев обяви редица благотворителни мачове срещу топ клубове в
Коментари Харесай

Разрешиха на Динамо Киев да напусне Украйна

Динамо Киев разгласи редица благотворителни мачове против топ клубове в Европа откакто получи позволение да напусне Украйна.

През април-юни 2022 година Динамо би трябвало да изиграе другарски мачове с водещи европейски клубове, в това число Борусия Дортмунд, Пари Сен Жермен, Стяуа Букурещ, Легия Варшава, Барселона, Милан, Бенфика, Аякс Амстердам, Спортинг Лисабон, Базел (Швейцария).

Всички тези мачове с присъединяване на първенеца на Украйна ще се проведат под мотото „ Мач за света! Да спрем войната! " - Мач за мир! Спрете войната! "

Целта им е да осведомят интернационалната общественост за ужасната война в Украйна и да съберат средства за поддръжка на украинци, потърпевши от войната.

В цялостния си състав Динамо Киев ще показва на света, че украинският народ се стреми към мир и независимост, защитавайки личната си страна във войната против съветския агресор-окупатор, оповестиха от киевския клуб.

Всички другарски мачове на Динамо ще се демонстрират по украински и европейски телевизионни канали, ще се включат и звезди на украинското изкуство.

Президентът на клуба Игор Суркис съобщи за разрешението тимът да напусне Украйна: „ То е годно от 1 април и това не е смешка. Излязохме с самодейността за осъществяване на благотворителни мачове с европейски клубове, всички доходи от които ще бъдат ориентирани за битката на Украйна против съветския агресор. Има опция в границите на тези мачове пред публиката да излязат наши актьори, които са в чужбина. Събраните средства ще бъдат изпратени на въоръжените сили на Украйна за благотворителни и доброволчески цели на всяка от страните домакини. “

По думите на Суркис никой украински състезател няма да бъде продаден през този трансферен прозорец. „ Всички наши играчи, в това число и играчите на младежките тимове, са подписали документ за завръщането си в страната след края на благотворителните мачове и надлежно мача от Младежката лига на УЕФА против Спортинг. “

Най-вероятно първият мач ще бъде във Варшава против Легия на 12 април, до тогава Динамо ще се готви в Румъния. Водят се договаряния и с Пеп Гуардиола Манчестър Сити също да откри прозорец за мач с киевляни, осведоми още Суркис.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР