Динамиката се потвърждава и от изявление на министъра на туризма

...
Динамиката се потвърждава и от изявление на министъра на туризма
Коментари Харесай

Новата бежанска вълна увеличи с около 2000 украинците у нас frognews.bg

Динамиката се удостоверява и от изказване на министъра на туризма Илин Димитров на 17 октомври. Той заяви за 17 462 настанени в бази украинци. Актуалните данни са за 19 181.

Стойностите надалеч не са високи по отношение на предишните месеци. В началото на септември украинците у нас да вземем за пример бяха малко над 80 000. Ясна бе наклонността на спад, която обаче в този момент евентуално ще се обърне трайно. Тя зависи най-много от хода на военните дейности. Те надали ще утихват, по тази причина България би трябвало да бъде готова. Но все още не се знае ще бъде ли още веднъж удължена изтичащата в края на месеца стратегия, по която се заплаща на хотелите за настаняване. Не е известна и действителната подготвеност на държавните бази да поемат напор в студените месеци. Неофициално се приказва, че хотелската стратегия ще продължи, което е причина хотелите и сега да настаняват новопристигналите - с обещания, че ще могат да останат дълго. Наплив се усеща в Слънчев бряг, Златни пясъци, Балчик и Кранево.

А разказите на бягащите са все едни и същи - ракети, снаряди, смут... Хората идват с вяра да се върнат бързо в родината си, само че без да знаят ще се случи ли. Значителна част от тях са от Запорожие. Все по този начин идват и доста деца, заради което потребността от храни, памперси, облекла и образователни принадлежности е огромна.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР