Динамичното развитие на новите технологии изисква повишаване на цифровите умения.

...
Динамичното развитие на новите технологии изисква повишаване на цифровите умения.
Коментари Харесай

Министър Мундров: Динамиката на новите технологии изисква повишаване на дигиталните умения

Динамичното развиване на новите технологии изисква повишение на цифровите умения. Само по този метод ще може да се реализира и цифровата промяна към която се стремим. Това съобщи министърът на електронното ръководство по време на Втората интернационална конференция за технологии и нововъведения в Югоизточна Европа.

Организатор на събитието, което се организира в Солун, през вчерашния ден, е Международният център за цифрова промяна и цифрови умения на Cisco под егидата на Министерството на здравеопазването и на Министерството на цифровото ръководство на Гърция, оповестяват от пресцентъра на МЕУ.

„ Необходима е смяна в мисленето от хартия към електронно, като това може да стане само посредством повишаване на цифровите пълномощия “, добави още българският министър на електронното ръководство. означи, че страната ни работи по няколко стратегии и начинания за превъзмогване на този „ дефицит на цифрови умения “.

„ България слага мощен акцент върху ограниченията, ориентирани към цифровата промяна на учебното обучение, в това число на професионалното обучение и образование “, сподели в допълнение той.

В рамките на форума бе показано постигнатото досега в електронното  опазване на здравето и проектите на страната ни за по-нататъшно развиване в тази област.

Като присъединяване в полемиката по тематиката взеха също заместник-министърът на опазването на здравето Петко Стефановски и специалисти от „ Информационно обслужване “ АД, участващи в процеса на развиване на Националната здравноинформационна система.

По време на визитата си в южната ни съседка министър организира двустранна среща със своя сътрудник министърът на цифровото ръководство на Гърция Димитрис Папастериу.

Двамата разискаха опциите за съдействие освен в областта на електронното опазване на здравето, само че и във връзка с осъществяването на главните цели на цифровата промяна – цифровите умения, цифровизацията на бизнеса и общественото ръководство, новите технологии.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР