Динамично време със старта на новата седмица – дъжд, гръмотевици

...
Динамично време със старта на новата седмица – дъжд, гръмотевици
Коментари Харесай

Дъжд, сняг и гръмотевици - докога ще продължи лошото време?

Динамично време със старта на новата седмица – дъжд, гръмотевици и сняг. Типично мартенско време – по този начин го дефинира климатологът проф. Георги Рачев в „ Тази заран “.

„ Гръмотевиците се срещат рядко, само че не е нещо невиждано. Случва се, само че един път на 10-15 години. Това демонстрира, че цялата атмосфера е заета от купесто-дъждовен облак, от който вали и този натоварен дъжд “, изясни проф. Рачев.

Това време ще продължи цялата работна седмица. По думите му към 26-27 „ има вяра “ за по-високи температури и по-ясно време.

Причината за неприятното време е средиземноморски циклон, който от Италия се придвижи през България и сега е над Черно море.

Снимка: Аз, репортерът

Събота и неделя също времето ще се задържи неприятно. В Западна България ще вали сняг, а в Източна и Южна – дъжд.

Снимка: Аз, репортерът

В планината, изключително в гористия пояс, времето ще бъде хубаво – сняг и доста прелестно. Само на най-откритите елементи на планината и по върховете ще има доста мощен вятър, сподели още климатологът.

Температурите в събота след обяд ще са сред 5 и 8 градуса.

Снимка: Аз, репортерът

През пролетта ще има градушки. През месеците май и юни те са най-чести. По думите на проф. Рачев въпросът е не дали ще вали, а какъв брой на кои места.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР