Динамичните събития около бъдещото съществуване на Левски направиха така, че

...
Динамичните събития около бъдещото съществуване на Левски направиха така, че
Коментари Харесай

Джавад Ел Джемили - Мr. Showtime идва, за да вдъхне нов живот на Левски

Динамичните събития към бъдещото битие на Левски направиха по този начин, че последният входящ трансфер на " сините " да мине леко сред капките. В интервал на финансови неуредици, столичани въпреки всичко си разрешиха лукса да привлекат нов футболист. При това нападателен подобен, който с изключение на да увеличи конкуренцията, би трябвало да даде своя значим принос за завършек на към този момент историческата поредност от дуели без победa. Със сигурност Джавад Ел Джемили не е име, което да респектира на първи прочит, само че въпреки всичко има персонална история, която е належащо да бъде разказана.

" Рикардовски " - бразилецът за 96 млн. евро, който би трябвало да съживи офанзивата на Левски

Твърди се, че преди време е бил на едно равнище с Родриго, който в този момент играе за Реал (Мадрид)

По данни на испанския статистически институт, най-голямата имигрантска общественост в Кралството е тази на мароканците - към 800 000 души. Мнозина от тях към този момент дотам са се интегрирали в своята нова татковина, че  някои имат смелостта да се дефинират за горди наследници на Сид Кампеадор. Представителна извадка за написаното нагоре е и новото попълнение на Левски - Джавад Ел Джемили Ситти. Халфът е роден на 4 септември, 2002 година в столицата на област Каталуния - Барселона. Дали се усеща каталунец, мароканец или испанец - не знаем, само че цялата тази комбинация няма по какъв начин да не бъде мощна причина за едно футболно ДНК.

Напълно в реда на нещата, Ел Джемили заживява със пристрастеността на най-великата игра и скоро стартира да тренира в редица частни школи. Първата сериозна крачка е обвързването му с Еспаньол, където за първи път осъзнава спецификите на играта и има опцията да се приготвя при допустимо най-хубавите експерти.

Големият напредък идва тогава, когато след къс експериментален интервал заиграва за ФК Дамм. На първо четене, скромният каталунски отбор може да не ви приказва нищо, само че точно неговата школа е измежду най-уважаваните в региона. " Производител " на куп качествени футболисти, които след време реализират триумфи на най-високо равнище. За доказателство, единствено ще споменем имената на: Кейта Балде, Алейш Видал, Карлес Перес, Кристиан Тейо, Жерард Морено, Серхио Гарсия и Конрад де ла Фуенте.

В Дамм Ел Джемили като че ли разкрива изцяло своя капацитет. Печели си прозвището Mr. Showtime, изключително от другари в обществените мрежи, тъй като всяка негова поява на терена за " алените " е обвързвана с атрактивни финтове. Понякога прекалява с това да подражава на един от любимците си - Неймар, само че както се споделя - младостта не е недостатък. Конкуренцията на неговия пост обаче е огромна и професионалните отбори от района не му се доверяват, с цел да го вкарат в мъжкия футбол. Сред тях е и родният му Еспаньол, което оставя лека горчилка у него и до ден сегашен.

Това го кара да търси продължение на професионалния си път в чужбина. Чрез мениджърската организация PHsport си намира тим в Кипър - Акритас. Отбор с доста скромна история, който за първи път играе на най-високо равнище. Всичко това се оказа благотворна среда за развиване капацитета на Ел Джемили, който след единствено 19 мача в елита съумява да си издейства трансфер в Левски. За да хване още повече окото на " сините " скаути, той бележи на два пъти, само че все при загуби за своя клуб - против Неа Саламина (1:2) и Пафос (2:5).

За да се стигне до контракта му с Левски, двете заинтригувани страни минават през тежки договаряния. В последна сметка от желаните 150 000 евро за правата му, Акритас смъкват до 90 000, само че и с ангажимента да получат 40 % от следващ негов трансфер. Самият Ел Джемили напуща с горест " зелените ", като самият той изяснява, че това е бил първият му професионален отбор и цялата страст към тези негови начални стъпки в огромната игра са били и остават незабравими.

Футболните качества на испанеца, с марокански корени, разкрива досегашният му треньор Бруно Акрапович. Ето какво споделя добре познатият у нас експерт:

" Това, с което най-вече ще помогне, е да направи играта по-бърза. Най-доброто му качество е, че в никакъв случай съперникът не знае какво ще направи. Има страховит надзор над топката, движи се доста добре и доста желае да работи. След всяка подготовка пита по какъв начин се е справил и какво може да усъвършенства. Голям хъс има. Ще направи крачка напред с прехвърлянето си в Левски, ще зарадва почитателите.

Той може след година, две, в случай че му се дава късмет, да направи нещо огромно с Левски или да вземат доста пари за него. Все отново той идва от Испания, там беше в огромен тим. Говорих и с Цанко Цветанов, че би трябвало да му се дава помощ в сложни моменти, както направих аз. Сигурен съм, че ще откри верния път. В него виждам както крило, по този начин и нападателен полузащитник. В 3-4-3 може да играе от някоя от двете страни. Играе повече напред, раздава се доста, доста добър дрибльор е. Може от нищо да направи нещо. Всеки съперник ще има проблеми с него ".



Пристигането на Ел Джемили сигурно е неприятна вест за бразилците Уелтън и Роналдо. Дуото се радваше на съвсем незаместим статут по крилата, само че като че ли спокойните им времена са към своя край. Ако Ел Джемили съумее да разкрие футболния си капацитет, то Станимир Стоилов сигурно ще се радва на още една качествена алтернатива в офанзива.

В персоналния си живот Ел Джемили е спокоен и непретенциозен юноша. Със задачата да го вкара допустимо най-бързо в " синия " отбор се е заел другият мароканец в Левски - Билал Бари. А ще забележим ли скоро Mr. Showtime в деяние, или пък трансферната издънка ще е реалност - времето ще покаже. При това напълно в обозримото бъдеще.
 Илиана Раева дарила 2000 лв. за Левски, Наско - 60 000!
Илиана Раева дарила 2000 лв. за Левски, Наско - 60 000!

Съпругът й Наско Сираков оказал помощ с 60 000
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР