Динамичен имотен пазар и ръст на сделките с жилища в

...
Динамичен имотен пазар и ръст на сделките с жилища в
Коментари Харесай

Имотният пазар в Пловдив – нови и по-просторни жилища

Динамичен заможен пазар и растеж на покупко-продажбите с жилища в Пловдив регистрираха специалисти по време на бизнес закуската на Imoti.net, която се организира на 7 ноември в града. Наблюдаваме 5-процентов растеж на покупко-продажбите в Пловдив и района по отношение на същия интервал на предходната година, означи брокерът Стефан Моллов.

Данните на организациите за недвижими парцели демонстрират, че междинната цена на жилище в града под тепетата е 771 евро/кв. м., което е с 30% по-ниска по отношение на междинната цена на парцел в София и с 12% по-ниска спрямо жилищата във Варна. Именно това е причина за огромния интерес към жилищата в Пловдив, считат специалистите. Друг сериозен плюс за имотния пазар в града и района е повишеното предложение на парцели ново строителство с по-големи размери. Статистиката демонстрира, че интерес към закупуване на жилище в Пловдив и района имат както хора от цялата страна, по този начин и българи, които живеят в чужбина.

Проучване на Пощенска банка сочи, че 55% от хората, които нямат личен дом възнамеряват да закупят подобен, като 48% считат да финансират договорката с банков заем. „ Търсят се по-големи жилища, главно тристайни над 90 кв. м. Факторите при избора на жилище са инфраструктурата, зелените площи и цената “, изясни Николай Лазаров, шеф ръководство „ Продажби и самостоятелно банкиране “ в Пощенска банка. Данните демонстрира, че през първите 5 месеца междинната сума на жилищния заем в била 56 500 евро, което е с 5300 евро повече по отношение на междинната сума за същия интервал на 2018 година. Хората, които финансират покупката на жилище с банков заем, са най-вече висшисти, с приход сред 900 и 2000 лв..
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР