Дина Ашър-Смит ще стартира на турнира Müller Indoor Grand Prix

...
Дина Ашър-Смит ще стартира на турнира Müller Indoor Grand Prix
Коментари Харесай

Ашър-Смит и Схипърс ще премерят сили броени дни преди Световното в зала

Дина Ашър-Смит ще започва на шампионата Müller Indoor Grand Prix в Глазгоу на 25 февруари. Там тя ще премери сили с холандската звезда в спринта Дафне Схипърс. Ашър-Смит е най-бързата британка на 100 и 200 метра, приключи четвърта във финала на 200 м на планетарния конгрес в Лондон през предходната година и се окичи със сребърен орден с щафетата на Англия на 4 по 100 м. Схипърс пък отбрани международната си купа на 200 м и прибави към нея бронзово отличие на 100 м.

“Последните две години бяхах щури, само че 2018 година в действителност не е друга, тъй че да имам опцията да се състезавам пред английска аудитория на най-хубавото съревнование в зала е света идващия месец е в действителност вълнуващо.

Има няколко доста мощни спринтьорки в света сега и Дафне несъмнено е една от тях. Моята цел в идващите няколко години е да подобря четвъртото и петото си място към качване на подиума”, сподели Ашър-Смит.

“Първото ми съревнование от Гран При беше в Глазгоу през 2016 година - атмосферата беше невероятна. Винаги чакам с неспокойствие да се състезавам в Обединеното Кралство. Знам, че ще се изправя против бързи девойки, в това число и Дина, само че завоювах успеха предишния път и ще изляза за същия резултат”, съобщи Схипърс.

Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР