Дина Ашър-Смит настоява, че е продължила напред от годината си

...
Дина Ашър-Смит настоява, че е продължила напред от годината си
Коментари Харесай

Ашър-Смит настоява, че е оставила трудната 2022 г. зад гърба си

Дина Ашър-Смит упорства, че е траяла напред от годината си на разрушено сърце, откакто сложи нов английски връх на 60 метра. 27-годишната спринтьорка победи Дарил Нийта на финалния шампионат от Световния атлетически тур в зала в Бармингам.

Ашър-Смит усъвършенства личния си английски връх на 60 метра в сериите, когато реализира 7.03 секунди, а във финала завоюва със 7.05 сек.

Всичко това пристигна за нея след миналогодишното отчаяние и сърдечна болежка. Тя загуби баба си Сислин преди Световното състезание и приключи четвърта на 100 м и трета на 200 м в Юджийн, преди травма на сухожилието да попречи на възможностите на щафетата на Англия за отличие.
 Ашър-Смит с нов връх на Англия на 60 метра Ашър-Смит с нов връх на Англия на 60 метра
“Разбирам по какъв начин наподобява обществено. Обикновено е добре да разделяме живота на пистата от персоналния си живот, само че от време на време нещата са толкоз огромни, че не можете “, сподели Ашър-Смит.

“Беше в действителност предизвикателна година за мен през 2022 година, само че – и знам, че това звучи налудничаво – не беше в действителност физически. По-скоро като човешко създание.

Всички сме хора, всички имаме възходи и падения в живота на зрелост. Така че всичко, на което се надявам в този момент, е елементарно – никакви огромни събития в живота през идващите две години и това ще бъде ужасно.

Но аз съм щастлива и просто съм доста разчувствана за сезона навън. Наистина съм разчувствана да отивам на подготовка. Сега имам няколко дни отмора, след което ще се подготвим за 100 и 200 метра “, сподели още Ашър-Смит след присъединяване си в Бирмингам.

Нийта бяга 7.13 на финала, с цел да изостане от Ашър-Смит, само че е измежду фаворитките за купата на 60 метра на Европейското състезание в зала в Истанбул, което стартира в четвъртък, защото нейната сънародничка няма да се състезава в Турция.

Снимки: Gettyimages
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР