Димо Райков представя в София поредната си книга Франция, разреши

...
Димо Райков представя в София поредната си книга Франция, разреши
Коментари Харесай

Излезе от печат Франция, разреши ни да те обичаме“ от Димо Райков

Димо Райков показва в София следващата си книга „ Франция, позволи ни да те обичаме “. За предаването " Преди всички " по " Хоризонт " той заключи:
Разглеждам тежкия, жестокия живот на онеправданите българи. Тази моя книга е едно удостоверение за неналичието наизуст у българина, у индивида въобще. Тя е едно живо удостоверение за оня нечовечен интервал от 2007 година до 2014 година, когато, въпреки и пълноправни членове на Европейски Съюз, само ние българите и румънците нямахме право да работим естествена работа. Каква наслада, че сме станали членове на Европейски Съюз и внезапно те поливат с вряла вода, споделят ти: " Ти нямаш право да работиш по специалността си, 7 години,.ще работиш единствено като мияч, чистач и гледач на деца ". Това е един разказ - сълза, разказ за българската сълза, за хора. Ето един воин - учителката с две висши образования, която там е принудена да прави най-тежката работа и всяка вечер се прибира пребита, с превързани ръце и плаче безшумно в стайчето си - дупка в подземията на Париж. Това е нечовечен интервал, за който се мълчи.

Единственият митинг във Франция срещу тази неправда е бил проведен от българските роми, посочи Райков, който изрази безпокойство от модата на патриотизма посредством обличане на носии, а не посредством дейности и от жестокостта по отношение на сериозните отзиви у нас.  Райков съобщи, че в своята книга от 2016-а актуалният президент на Франция Еманюел Макрон „ подлага на критика френските порядки 10 пъти повече от мен “, само че обществото там приема рецензиите. 
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР