Димки, краставици, яйца и пластмасови бутилки с вода полетяха към

...
Димки, краставици, яйца и пластмасови бутилки с вода полетяха към
Коментари Харесай

Напрежение заради Бургас прайд: Изгориха знаме, летят яйца и димки

Димки, краставици, яйца и пластмасови бутилки с вода полетяха към участниците в " Бургас прайд " на площад " Тройката " в морския град, където по едно и също време се организират гей парадът и проведено против него шествие.



Зоната от площада, където са представителите на ЛГБТ общността, бе заобградена от железни огради и подсигурена от над 300 служители на реда. От жандармерията бе докарано и водно оръдие, на място е и шефът на Областната дирекция на Министерство на вътрешните работи в Бургас.

 Снимка: Бургас Инфо

Няколкостотин са участниците в контрапротеста против " Бургас прайд ", в който вземат участие едвам към 30 души. Част от тях са локални хора, а други са от София, пристигнали да поддържат събитието, призоваващо за завършек на хомофобията и признание на правата на ЛГБТ общността.

В началото на обстановката бе спокойна, само че напрежението нарастна, в това число с хомофобски викания от страна на контрапротеста след провокации от страна на Бургас прайд.

Двете групи си разменят реплики посредством високоговорители. От една страна се чуват викания. " Омразата не е фамилна полезност ", а от другата: " Отивайте си вкъщи " и " Довиждане! Бургас не желае гей паради " . Защитниците на обичайното семейство обявиха, че в гей парада вземат участие едни комплицирани деца.

 Снимка: Фейсбук

От бургаската Организация за протекция на българските жители възпламениха едно от знамената на " Бургас прайд ".

Преди това от контрапротеста желаеха да бъдат тествани участниците в паралелната акция дали измежду тях няма лица под 18-годишна възраст без компаньон, само че това не се случи. Все отново, до по-сериозни произшествия не се доближи, а присъстващите приканиха да не се демонстрира експанзия по отношение на полицейските чиновници. Междувременно, участниците в " Прайда " скандираха: " Християнска полезност насилието не е "
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР