Димитровградските села Горски извор и Добрич се радват на широка

...
Димитровградските села Горски извор и Добрич се радват на широка
Коментари Харесай

Тонове тикви заливат тротоарите на села в Димитровградско

Димитровградските села Горски извор и Добрич се радват на необятна известност в последните месеци, откакто поданици от всички краища на България идват тук, с цел да видят с очите си прословутите големи тикви. Стотици тонове от плода на есенното растение са отрупали китните села, а тук-там даже попадат на пътя.

Именно Горски извор до неотдавна бе наричано „ селото на тиквите “. Местни се майтапят, че тази година селото се трансформира напряко в „ столица “ на тиквите поради огромната продукция, която прелива и запълва тротоарите пред всеки дом.



В момента кг тикви е на цени сред 60 стотинки и 1 лев. С наближаването на Коледа обаче цената всекидневно скача двойно, а и ползата непрестанно пораства. 

Трудолюбивите селяни описват, че заради горещото лято тиквите са с нараснала наслада - даже не изискват прибавяне на захар след печенето. Въпреки сложната обработка и многото време, което би трябвало всеки собственик да отдели, хората тук се надяват да препечелят добре и да си посрещнат потребностите през зимата. 
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР