Димитровградската библиотека Пеньо Пенев бе избрана за Библиотека на 2022

...
Димитровградската библиотека Пеньо Пенев бе избрана за Библиотека на 2022
Коментари Харесай

„Пеньо Пенев“ с наградата „Библиотека на 2022г.“

Димитровградската библиотека " Пеньо Пенев " бе определена за „ Библиотека на 2022 година “ в класацията на Българската библиотечно-информационна асоциация. Престижното отличие се връчва годишно за високи достижения в реализацията на задачата на библиотеките и принос за издигането на престижа им.

Наградата бе получена от шефа на библиотеката Валентина Терзиева на тържествената гала в София. Това е висока оценка за нашия труд и поредни старания да привличаме читатели, да внедряваме нови услуги, да бъдем новатори в реализирането на планове с висока социална и професионална нужда и да утвърждаваме значимостта на Градска библиотека „ Пеньо Пенев “ в обществото, уточни тя.



Тази година димитровградската библиотека отбелязва своята 70-годишнина. На 9 и 10 май тя бе хазаин на интернационална научна конференция, в която бяха показани над 20 отчета и презентации за мястото, ролята и смисъла на библиотеките в актуалната осведомителна среда и общество. Сред гостите бе и ръководителят на Българската библиотечно-информационна асоциация доцент Анета Дончева, която означи, че „ Пеньо Пенев “ е измежду водещите градски библиотеки в страната.



Специални поздравления към екипа на библиотеката насочи и кметът на Димитровград Иво Димов. През последната година Библиотеката ни въведи доста новаторски подходи и сътвори нови благоприятни условия за читателите, с цел да се усещат те уютно в културната институция. Професионализмът и сърцатостта, с които се работи, получиха и най-голямата премия - доверието на съгражданите ни. Поздравявам целия екип за влиятелната премия от Библиотечната общественост, написа в профила си димитровградският кмет.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР