Димитровград празнува днес, на 2 септември 2021г. градът отбелязва 74

...
Димитровград празнува днес, на 2 септември 2021г. градът отбелязва 74
Коментари Харесай

Димитровград празнува днес, става на 74 години

Димитровград чества през днешния ден, на 2 септември 2021г. градът отбелязва 74 години от своето основаване. Празничният ще стартира с показване на календара на община Димитровград за 2021/2022г. Той е неповторим с това, че отброяван месеците от септември до септември. Сам по себе си календарът има висока художествена стойност. В новият календар на Община Димитровград за 2021/2022 година продължава представянето на художници, трайно присъстващи във фонда на ХГ " Петко Чурчулиев ", както и такива, свързали живота си с Димитровград, тематично обединени от избран цвят. Този път на фокус е СИНИЯТ. Корицата е на Георги Стойнев „ Пейзаж в синьо “. Събитието ще се състои от 12.00ч. в лятната градина на Историческия музей.

В 18.30ч. в зала " Гросето " в тържествена сесия ще заседава Общинският съвет, а от 20.00 ч. осъществяванията на Забавно-духов оркестър и военна рота ще сложат началото на кулминационната стратегия на Празника на града. С тържествено издигане на Националното знаме на Република България ще стартира на формалната част от празничното събитие на площад " България ".

Уникално грандиозно пиротехническо шоу чака жителите и гостите на града. Проектът със светлините резултати от зарята над пл. " България " е основан особено за Празника на града.

След това е концертът на едни от най- известните и надарени музиканти на България D2 и специфичното присъединяване на Станислав Сланев-Стенли.

D2 излизат в състав:

Димитър Кърнев – китара и вокал

Васил Вутев – ударни, перкусии

Александър Обретенов – бас

Деян Каменов – вокал

Радостин Василев – китара, вокал

Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР