Димитров започна с 3-сетов успех над американец в Монте Карло

...
Димитров започна с 3-сетов успех над американец в Монте Карло
Коментари Харесай

Гришо с успешен старт на клей за сезона

Димитров стартира с 3-сетов триумф над американец в Монте Карло
Григор Димитров се класира за втория кръг на шампионата от сериите " Мастърс 1000 " в Монте Карло.

В първия си мач на клей за сезона българинът надигра младия американец Бен Шелтън с 6:1, 3:6, 6:3 за два часа и 12 минути игра.

Срещата с 20-годишния Шелтън се оказа много сложна за Димитров, макар отличното начало на първата ракета на България.

В откриващия сет някогашният номер 3 в международната класация бе всемогъщ стопанин на корта. Той осъществя два пробива от три благоприятни условия, като взе пет поредни гейма, с цел да го завоюва с 6:1.

Във втория сет обаче Шелтън понижи непредизвиканите неточности и заигра с по-голяма убеденост. Американецът, който е 39-и в международната класация, получи и първата си точка за пробив в осмия гейм и незабавно съумя да я осъществя, с цел да поведе с 5:3 гейма.

Особено тежък и за двамата тенисисти се оказа деветият гейм на втория сет. Той продължи близо 20 минути, като в него Димитров пропусна пет брейкбола, а Шелтън съумя да завоюва сета от четвъртата си опция.

Загубеният втори сет обаче не повлия отрицателно на 31-годишния българин. Димитров още веднъж се върна към играта си от първия сет, сътвори си голям брой благоприятни условия за пробив и осъществя една от тях, с цел да поведе с 3:1 гейма. Това му бе и изцяло задоволително, с цел да завоюва мача, взимайки останалите геймове при собствен сервис.

Във втория кръг противник на Димитров ще бъде чехът Иржи Лехечка, който завоюва с 6:1, 7:5 против финландеца Емил Руусувуори за час и 32 минути игра.

За класирането си за втория кръг българинът ще вземе 45 точки за международната класация и 41 700 евро от общия награден фонд от 5,7 милиона евро.

Мастърс 1000 шампионатът в Монте Карло е измежду най-успешните съревнования за Димитров през предишния сезон.

Тогава той доближи до полуфиналите, където отстъпи пред Алехандро Давидович Фокина (Испания), тъй че тази седмица Гришо би трябвало да пази цели 360 точки.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР