Димитров каза, че е поел ангажимент към ръководството на Столичната

...
Димитров каза, че е поел ангажимент към ръководството на Столичната
Коментари Харесай

Край на рекета и търговията с кости: Сигнал в прокуратурата за фрапиращи нередности в гробищата в София

Димитров сподели, че е поел ангажимент към управлението на Столичната община в лицето на кмета Васил Терзиев да се изправи против проблемите, натрупвани десетки година. Има фрапиращи данни, които е открил и за които през днешния ден е подал сигнал в прокуратурата.

Димитров дефинира днешния ден като " края на промоцията на търговията с кости, камъни и кръв " . Става въпрос за това, че години наред е допускано да се поругава мястото за безконечен покой на околните ни, което по думите му е превърнато в пъкъл, съобщи Българска телеграфна агенция.

" Заварихме тиня до коляно, притеснителна за жителите конюнктура, рекетиране на жители, търговия с камъни, която е огромен проблем, защото дневно се получават десетки тъжби ", съобщи Румен Димитров.

Той разясни че в общинското дружество са заети общо 190 души по щат, като 35 са освободени от него и на тяхно място са назначени нови чиновници.

Снимка: БТА

Димитров сподели, че той и екипът му са открили търговия с гробни места, " опакована през преместване на костите на покойници от дребни обитаеми места в България, придобивайки места в гробищните паркове на София за продажба ".

Димитров описа за фрапиращ случай, в който са изравяни тленните остатъци на кремирани хора и са вземани гробни места за продажба и препродажба . Цената на гробно място на Централните софийски гробища заради недостига там е десетки пъти повече, в сравнение с цената, която по разпоредба се заплаща към Столичната община. Става въпрос за стотици такива случаи, подали сме сигнали за десетки, сподели Димитров. Той акцентира, че разчита на прокуратурата и институциите да си свършат работата и ще им окаже цялостно подпомагане.

Димитров разясни, че новото управление е спряло няколко неприятни практики, като погребение на хора в алеите и в санитарните пространства сред алеите . Той обърна внимание, че общинското дружество " Гробищни паркове " не е комерсиално сдружение и не е основано за облага. Мога да поема ангажимент, че всичко, което би трябвало да бъде споделено с институциите и обществото, ще бъде споделено. Това не е последният сигнал, който ще подам, съобщи Румен Димитров.

Той е получавал и закани по отношение на измененията , които прави. Липсата на съответна защита разрешава да се провеждат едни хора в незаконна група. Престъпната група си има началник, съобщи Димитров, само че отхвърли да цитира имена, тъй като " всички, които обществено са си разрешили да го създадат, са им заведени по няколко производства ".
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР