Димитров е изтърпял 10 години 8 месеца и 7 дни

...
Димитров е изтърпял 10 години 8 месеца и 7 дни
Коментари Харесай

Съдът отказа предсрочна свобода на един от ”Наглите”

Димитров е изтърпял 10 години 8 месеца и 7 дни затвор, повече от половината от 18-годишната си присъда, което по закон му дава опция да бъде освободен по-рано.

Според прокуратурата и представителя на пандиза при Димитров не са налице задоволително данни за коригиране. Съдът регистрира, че е налице положителна наклонност в профила на пандизчията, защото работи в кухнята на пандиза, няма прегрешения и е награждаван голям брой пъти.

Все отново обаче не са реализирани в целокупност задачите на наложеното наказване , регистрира правосъдният състав и добави, че няма задоволително данни за "необратимо коригиране на лицето ".

Съдът разясни още, че е налице "подобрение в държанието на наказания " и че той показва подготвеност за коригиране. Въпреки че са налице формалните предпоставки за освобождение на Димитров, съгласно съда не е изпълнена в целокупност задачата на присъдата и е належащо още време на пандизчията, с цел да се понижи още рискът от рецидив и да се усили опцията за реинтеграцията му в обществото.

През 2012 година Софийският градски съд призна за отговорни за 8 отвличания Прокопи Прокопиев – Културиста, Ивайло Евтимов – Йожи, Даниел Димитров – Релето и Любомир Димитров – Гребеца.

Първите трима бяха наказани на по 18 години затвор. Гребеца отнесе 15 година, защото бе съдействал на прокуратурата; по-късно Върховен касационен съд понижи присъдата му на 10 години. Други трима подсъдими бяха оправдани, а четвърти – Киро Шкафа, бе погубен преди "Наглите " да чуят присъдите си.

Парите от откупите на жертвите по този начин и не бяха открити до ден-днешен.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР