Димитри ван ден Берг е новият шампион на световния мачплей

...
Димитри ван ден Берг е новият шампион на световния мачплей
Коментари Харесай

Ван ден Берг е новият шампион на Световния мачплей по дартс

Димитри ван ден Берг е новият първенец на международния мачплей по дартс на PDC. Белгиецът победи в едноседмичната борба в зала " Маршал Арена " в Милтън Кийнс, Англия. На финала той победи ветерана Гари Андерсън с безапелационното 18:10 лега. Така " Създателят на фантазии " завоюва първата си ранкинг купа при експертите и подвигна трофея " Фил Тейлър " в дебютното си присъединяване в този шампионат.

26-годишният белгиец се възползва от ранното отпадане на любимците в шампионата Роб Крос, Майкъл ван Гервен и Питър Райт, които рано-рано се сбогуваха с конкуренцията. По пътя си до финала той отстрани поредно Нейтън Аспинал (10:5), Джо Кълън (11:9), Ейдриън Люис (16:12) и Глен Дърант (17:15).

Финалната борба се очакваше също да бъде много тежка за Ван ден Берг, защото против него се изправи двукратният международен първенец Гари Андерсън. Белгиецът още от началото сподели самочувствие и стоеше като еднакъв с еднакъв с " Летящия шотландец " до 7:7. След това Димитри взе нещата в свои ръце и тотално доминираше, като завоюва 8 от идващите 9 лега, с цел да изкове солидна преднина от 15:8. До края той не даде късмет на противника си да се върне в мача и затвори срещата с 18:10 в своя изгода.

Ван ден Берг бе с по-добри междинни стойности в мача от 98,31 против 92,81 на Андерсън. Той направи 3 максимума, против 1 на неговия противник. При чекаутите също имаше предимство с 45% точни хвърляния, до момента в който шотландецът бе с 33,33%.

Така Ван ден Берг изцяло справедливо стигна до триумфа и завоюва първия огромен шампионат в професионалния дартс за 2020 година, като също така си заслужи и стабилен чек на стойност 150 хиляди паунда.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР