Димитър Вучев е кандидат за общински съветник под номер 106

...
Димитър Вучев е кандидат за общински съветник под номер 106
Коментари Харесай

Димитър Вучев, кандидат за общински съветник от ГЕРБ-СДС: Да не позволяваме София да загуби финансовата си стабилност

Димитър Вучев е претендент за общински консултант под номер 106 в листата на ГЕРБ-. Вече зад тила си има един мандат като консултант, бил е ръководител на Надзорния съвет на Гаранционния фонд към Столична община. В мандата 2019-2023 година на Столичния общински съвет е член на Постоянните комисии „ Икономика, благосъстоятелност и цифрова промяна “, „ Образование, просвета, просвета и културно разнообразие “ и „ Транспорт и пътна сигурност “ (2019-2021). От 2021 година е бил заместник-председател на Постоянната комисия по „ Инженерна инфраструктура и енергийно обмисляне “.

През 2023 година Димитър Вучев става единственият представител от България в годишната селекция на Европейския комитет на районите „ Млади политици на изборни длъжности “.

Възпитаник е на 9-а Френска езикова гимназия „ Алфонс дьо Ламартин “. Бакалавър по политическа спестовност и магистър по финанси от Висшето учебно заведение за обезпечаване и финанси. Специализира обществен финансов мениджмънт към Международния валутен фонд, вложения в разрастващи се пазари към Световната банка и енергиен мениджмънт към Софийския университет „ Св. Климент Охридски “. Водещ е на подкаста „ Зеленият кръг “. Пред Столица.bg показа за упоритостите си да се реши казусът с Витоша и развиването на туризма в столицата.

- Здравейте, господин Вучев, след един изкаран мандат в СОС какво ви стимулира още веднъж да се кандидатирате и да желаете доверието на софиянци?

- Битката за столицата е значима за мен. София е моят град, където се родих, израснах, където работя, пребивавам и където желая моите деца да порастват. Това е и повода да се кандидатирам за общински консултант за повторно.  Стотици са тематиките и идеите, по които работих през миналите 4 години. С общи старания множеството от тях стигнаха своя сполучлив свършек. Още повече обаче са въпросите, по които има да се свърши още доста.

- Кои са въпросите, които смятате за належащи за решение в идващия мандат на СОС?

- За мен един от огромните проблеми е въпросът с Витоша. Като човек, който обожава планината, не знам дали огромна част от хората си дават сметка какво благосъстояние имаме. Малко са страните, които могат да се похвалят със зелена столица и планина на една ръка разстояние... Друг значим проблем е потребността да се направи повече за бизнеса в София. Аз, като ръководител на Надзорния съвет на Гаранционния фонд, съумях да видя неналичията за мотивация измежду бизнесмените и бизнеса, за създаване на една добре колаборираща среда сред Общината и бизнеса. Не мога да скрия, че за 4 години направихме доста – издадохме 73 броя гаранции; гаранционният ангажимент, който осигурихме, е в размер на 5 380 446,62 лева, а размерът на заемите е на стойност 20 556 446,62 лева Не е малко, само че пътят е дълъг и считам, че в тази посока би трябвало да вървим и отсега нататък.

- Какви са огромните цели, които си поставяте като политическа група, а и вие като общински консултант в идващия манда, в случай че бъдете определен?

- Категорично считам, че политиката на финансова непоклатимост на Столична община би трябвало да бъде продължена. Последните години страната ни беше в турбуленция – коронавирус рецесията, енергийната рецесия, неналичието на финанси… Криза след рецесия. Последните 3 години стабилността на страната беше потънала всред сменящите се държавни управления, политически представители, кавги. Но хората желаят да се хранят, да стигат на време на работните си места – тях не ги интересуват политическите боричкания. Столична община обаче даде положителния образец по какъв начин макар неустойчивостта, която тресе страната, при предпочитание – политиките за хората не престават. Въпреки че страната, тогава в лицето на ръководещите ПП-ДБ, отхвърлиха редица пъти в допълнение финансиране за Столична община, ние успяхме.
Да, не би трябвало това да е главната тематика, по отношение на която ние да се водим. Трябва да работим в посока на развиване на започнатите планове и нещо доста значимо – би трябвало ни огромна визия по основните тематики, по които изоставаме – туризъм, вложения и възстановяване на разговора сред жителите и администрацията.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР