Димитър Топчийски и Владимир Цонков отстъпиха в третите си срещи

...
Димитър Топчийски и Владимир Цонков отстъпиха в третите си срещи
Коментари Харесай

Топчийски и Цонков отстъпиха в третите си срещи на турнира на най-добрите до 12 г. в Европа

Димитър Топчийски и Владимир Цонков отстъпиха в третите си срещи от груповата фаза на шампионата „ 12 & Under Festival " в „ Рафа Надал Академи " в Майорка, Испания.

Топчийски загуби с 3:6, 6:7 от Ерикас Масколайтис от Литва, а Владимир Цонков претърпя проваляне с 3:6, 2:6 от Павле Стойлкович от Сърбия.

В надпреварата вземат участие най-хубавите тенисисти от Европа до 12 годишна възраст. Право на присъединяване в тази влиятелна конкуренция имат единствено спечелилите трофеи и играли на край в шампионати от първа категория на Тенис Европа през тази година.

Треньор на родните гении е Мартин Захариев.

Младите български играчи участваха и в тенис учебно заведение, което да им помогне да се приготвят за живота си като професионални тенисисти. Училището е утвърдено от ITF, ATP и WTA и се провежда от Tennis Europe за всички играчи до 12, 14 и 16 годишна възраст. Темите на заниманията бяха показани от Томас Хамерл, основен изпълнителен шеф на Тенис Европа. Младите гении участваха в разнообразни викторини и получиха награди.

Гледай тенис на MAX с най-вълнуващите дуели от ATP Masters 1000, ATP 500 и ATP 250, ATP Finals и Next Gen, онлайн, единствено в ефира на MAX Sport.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР