Димитър Тонев е един от най-големите таланти на Ботев (Пловдив),

...
Димитър Тонев е един от най-големите таланти на Ботев (Пловдив),
Коментари Харесай

Димитър Тонев: Отказах на родните грандове заради Ботев , искам титла на Колежа

Димитър Тонев е един от най-големите гении на Ботев (Пловдив), съумял да пробие от ДЮШ на отбора до първия състав на " канарчетата ". Младокът, роден на 15 октомври 2001 година, направи своя дебют за пловдивчани против Лудогорец и още тогава остави страхотни усещания с играта си. Въпреки че приказва рядко пред медиите, халфът се съгласи да опише за Sportal.bg по какъв начин прекарва един собствен ден без футбол по време на изключителното състояние в страната, какво е да работиш с треньор като Ферарио Спасов и по какъв начин е отказал на грандовете в България поради любовта си към Ботев:
 Ботев (Пловдив) - Локомотив (Пловдив) @@@
Как прекарва един собствен ден без футбол:

По-голямата част от карантинния интервал извозвам у дома. Навън излизам само, когато упражнявам. Предимно упражнявам физически за мощ и издръжливост, откогато преустановихме тренировки. С топка упражнявам по-рядко. Когато съм у дома, акцентирам повече на учението, тъй като тази година ми предстоят значими матури след 12 клас и се надявам да се показва добре.
 Ботев (Пловдив) - Лудогорец 0:1 @@@
Как съумя да пробие в първия тим на Ботев (Пловдив):

Успях да пробия в първия отбор на Ботев с доста тренировки. Ферарио Спасов ми даде късмет, откогато пристигна отпред на Ботев. Дебютният ми мач беше против Лудогорец. Тогава играхме доста добре и равностойно. Вечерта преди мача треньорът ми сподели, че ще бъда в стартовата единадесеторка и бях малко обезпокоен, само че откакто стартира мачът и с поддръжката на моите съотборници, се успокоих и съумях да покажа своята игра.
 Ботев (Пловдив) - Берое @@@
За работата му с треньор като Ферарио Спасов:

Да си младеж на клуба и да работиш с Ферарио Спасов е доста хубаво, тъй като обръща доста внимание върху тренировките. Подобрява всеки един твой детайл от играта. При него и в Ботев се дава най-вече късмет на младите футболисти и българските момчета, което е доста хубаво.
 Ботев (Пловдив) - Лудогорец 0:1 @@@
Бъдещето на футбола след пандемията:

Ще има рецесия във футбола. Със сигурност подготовката на доста от тимовете се скапе и ще би трябвало да се стартира отначало. На всички нас доста ни се желае да се възобнови шампионатът както тук, по този начин и във всички страни. Не мога аз да приказвам за понижаване на заплати, тъй като има хора, които да дефинират и да вземат решения.
 Славия - Ботев (Пловдив) @@@
За пробите в Уест Хам:

Бях извикан на проби в Уест Хам. Изкарах едноседмичен интервал там. Беше доста хубаво. Условията са на топ равнище. Тренировките са доста пълноценни и интензивни. Животът в Англия се гради напълно към футбола.

За първия гол с екипа на Ботев (Пловдив), пристигнал в мача за Купата на България против Ботев (Гълъбово):

Чувството е неповторимо и неописуемо. До момента това е най-хубавият ми момент в Ботев (Пд). Когато си младеж на отбора и си израснал под тепетата, би трябвало да даваш максимума от себе си и да играеш на 200%, когато влезеш на терена. Не мислиш за самостоятелните триумфи, а за отборния триумф. Рано или късно трудът ти ще бъде заплатен. За мен този гол е една сбъдната детска фантазия.
 Ботев (Пловдив) - Арда (Кърджали) @@@
Имало ли е интерес от грандовете в България преди да подпише професионален контракт с " канарчетата ":

Преди да подпиша професионален контракт с Ботев имаше позвъняване от разнообразни тимове от България, само че взех решение да остана тук, тъй като Ботев е обичаният ми тим и съм почитател на клуба от дребен. Интересът беше от грандовете, само че не желая да загатвам имена. Ходил съм на доста мачове на стадион „ Христо Ботев “. Знам каква е тръпката да си част от този клуб.
 Ботев (Пловдив) - Локомотив (Пловдив) @@@
За упоритостите му с " жълто-черната " фланелка и " Колежа ":

Сега желая да играя единствено за Ботев. В България не желая да играя за различен клуб, до момента в който съм мечтан тук. Искам да ожънвам триумфи с Ботев и вероятно след време да мисля за чужбина. " Колежа " липсва на мен и на всички ботевисти. Надяваме се да бъде приключен допустимо най-скоро. Моето детство е минало на трибуните там и желая един ден да стана първенец с Ботев на " Колежа ".
 Ботев (Пловдив) - Арда (Кърджали) @@@
От кого се учи в Ботев:

Уча се от всички по-опитни футболисти. Те ни се карат, когато бъркаме, само че това е обикновено. Трябва да се научим и да се каляваме.

Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР