Димитър Стоянов ще участва в неформалната среща на министрите на

...
Димитър Стоянов ще участва в неформалната среща на министрите на
Коментари Харесай

Димитър Стоянов ще участва в неформалната среща на министрите на отбраната на страните членки на ЕС

Димитър Стоянов ще взе участие в неофициалната среща на министрите на защитата на страните членки на Европейския съюз (ЕС) в Стокхолм, оповестиха от пресцентъра на ведомството. С Димитър Стоянов ще бъде и заместник-министърът Теодора Генчовска. Срещата ще се състои през днешния ден и на следващия ден, като е в границите на шведското председателство на Съвета на Европейски Съюз през първата половина на 2023 година

 

На срещата ще бъдат разисквани проектите за ускоряване на доставките на 155-милиметрови боеприпаси за Украйна, която моли за повече такива артилерийски снаряди, и за взаимно поръчване на повече муниции.

Хано Певкур, министърът на защитата на Естония, която е отпред на напъните Европейски Съюз да поръча милиони снаряди, изрази убеденост, че с сътрудниците си ще реализиран " политически консенсус " за взаимните поръчки, когато се срещнат в Стокхолм.

 

В първата работна сесия министрите на защитата на страните членки ще обсъдят задачата на Европейски Съюз за даване на помощ в поддръжка на Украйна (EUMAM), както и помощта за страната в границите на Европейския механизъм за поддръжка на мира. В съвещанието ще вземат участие министърът на защитата на Украйна Олексий Резников (чрез видео-конферентна връзка) и командирите на командванията на EUMAM Ukraine в Германия и в Полша генерал-лейтенант Андреас Марлоу и генерал-майор Пьотр Тритек, показват от МО.

 

Във втората работна сесия министрите на защитата ще обсъдят задачите и интервенциите на Европейски Съюз в границите на Общата политика за сигурност и защита на Европейски Съюз. Противодействието против външното въздействие в обособени райони в света също ще бъде съществена тематика в полемиките. В тях ще вземат участие генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг,  заместник-генералният секретар на Организация на обединените нации за мироопазващите интервенции Жан-Пиер Лакроа и ръководителят на подкомисията по сигурност и защита на Екологичен потенциал Натали Лоазо.
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР