Димитър Стоянов е роден на 17 май 1983 година в

...
Димитър Стоянов е роден на 17 май 1983 година в
Коментари Харесай

Димитър Стоянов: Човек може да загуби представа за нещата, ако остане дълго в политиката

Димитър Стоянов е роден на 17 май 1983 година в София. Внук е на писателя Радой Ралин. През 2005 година влиза в Народното събрание от партия " Атака " и едвам на 22 години става най-младият депутат. Избран е за един от първите наблюдаващи на работата на Европейския парламент, а на постоянните избори две години по-късно – през 2007 година е определен за евродепутат. През 2006 година в писмо до сътрудниците си евродепутати, обясняващо за какво няма да поддържа номинацията на унгарския народен представител от ромски генезис Ливия Ярока за народен представител на годината. Той написа, че " има десетки хиляди цигански девойки, надалеч по-красиви от уважаемата ", които могат да се купят " по 5 хиляди евро парчето ". Избухва същински скандал, Стоянов е упрекнат в расизъм и сексизъм, следва опрощение. Речите му в европарламента обаче не престават да поляризират мненията.

След като желае оставката на водача на патриотичната групировка Волен Сидеров поради слабите резултати на президентския избор през 2011 година е отхвърлен като зам.-председател на " Атака ". Впоследствие е и изключен от партията, а по-късно оглавява новата Национал-демократична партия, която основава с майка си – Капка Сидерова. За европейските избори през 2014 година партията е заличена от описите на ЦИК. Женен, с едно дете. В момента е отвън дейната политика, работи като юрист.

В предаването „ 120 минути” Димитър Стоянов сподели, че не се е примирил, влезнал е в политиката доста млад и е си е дал сметка, че огромна част от сериозния си живот го е живял вътре в политиката.

" Реших, че е време малко да поживея живота си отвън политиката, тъй като човек може да загуби визия за нещата, в случай че остане прекомерно доста време вътре. Затова по този начин се дистанцирах, не е вечно, в никакъв случай не е късно, може и да се върна някой ден, само че за момента несъмнено това ми оказа помощ да порасна по някакъв начин”.

Човек губи визия за действителния живот, стартира да си придава значимости, които ги няма, които не са действителни, губи допира с същинския живот, колкото и да се старае, аз съм се старал доста да не го изгубвам, само че в този момент от вероятността на времето мога да кажа, че съм имал отдалеченост с действителния живот на хората.

На въпроса в случай че в този момент може да върне времето обратно би ли се изразил по този метод за Ливия Ярока , Димитър Стоянов сподели, че не би употребявал тези думи.

„ Затова откакто стана абсурда, моята първа работа беше да се извиня, в случай че някой се е засегнал, най-много несъмнено дамата в тази ситуация, тъй като аз осъзнах, че думите, които съм употребявал, не са били тези, които са подобаващи да предадеш посланието си и си дадох сметка, че едно нещо може да бъде казано по 100 разнообразни метода и да постигнеш напълно друг резултат с едни и същи мисли”.

Общото сред Валери Симеонов и Волен Сидеров е, че и двамата са мощни характери и имат предпочитание да постановат и отстояват личното си виждане за нещата и не е безусловно неприятно, сподели Димитър Стоянов.

" Двамата имат проблем, че явно се появяват такива обстановки посред им, и то най-много от страна на Валери Симеонов, защото след 8 години брак мога да кажа, че изкуството… обединенията са като брака и изкуството на положителното партньорство е това да не настъпваш колегата си по мазола непрекъснато, някак си да успееш да го отработиш.

Аз виждам по какъв начин Симеонов, съгласно мен не преднамерено, непрекъснато повдига тематики и застъпва позиции, които са прекомерно недобре в очите на Сидеров. Той по тази причина реагира ".

Стоянов разяснява думите на Валери Симеотон за майките на деца с увреждания и сподели, че той си е подобен по принцип.

" В него има една ехидоност и един нездравословен комизъм, с който се показва. Това сме го виждали доста пъти, откогато през 2014 година влезе в Народното събрание, няма нещо, което да ни учуди. Той е към този момент на 63 години, надали ще се промени за в бъдеще ".

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР