Димитър Стоянов е отишъл в Пирогов“ с голямо забавяне –

...
Димитър Стоянов е отишъл в Пирогов“ с голямо забавяне –
Коментари Харесай

Шефът на СДВР: Димитър Стоянов е отишъл в „Пирогов“ няколко часа след инцидента

Димитър Стоянов е отишъл в „ Пирогов “ с огромно закъснение – към 4-5 часа след случая. Това сподели шефът на Столична дирекция на вътрешните работи Любомир Николов.

„ Във връзка със случая от последните дни желая да заявя, че на 22 април в ЖК „ Хаджи Димитър “ е зародил скандал сред двама мъже. Сигналът за това е подаден към 18 часа през телефон 112. Сигналът е подаден от към 40-годишен мъж, който е съобщил, че е бил застрашен с оръжие и се опасява за живота си “, описа Любомир Николов.

Проведени са незабавни оперативно-издирвателни работи от чиновниците на 5 районно управление (на МВР) на Министерство на вътрешните работи в столицата. Прегледани са видиозаписите от камерите в региона и е открито, че причинителят е точно Димитър Стоянов.

„ След установяването на лицето, сътрудниците са го потърсили по телефона за да го призоват в 5 районно управление (на МВР) на Министерство на вътрешните работи за даването на пояснения, само че същият е декларирал, че ще отиде, откакто се освидетелства в „ Пирогов “. Неговото освидетелстване обаче е лишило доста време “, сподели още шефът на Столична дирекция на вътрешните работи.

От думите му стана ясно, че Димитър Стоянов е отишъл в „ Пирогов “ едвам след 22 часа и то след намесата на органите на реда.

„ Преди това те са направена информация в „ Пирогов “ дали такова лице е било в болничното заведение, само че сътрудниците са открили, че той не е ходил там. Ето за какво те са се насочили към болничното заведение, с цел да ревизират персонално дали такова лице чака там за освидетелстване “, разясни още Любомир Николов.

След това Димитър Стоянов е бил арестуван и са му били повдигнати обвинявания за хулиганска демонстрация и за опасност с ликвидиране.

„ Това е една ежедневна и рутинна активност на чиновниците в Столична дирекция на вътрешните работи. Тя се прави по протокол, има си процедура. Тя не зависи от това, кое лице е обект на сигнала или против кого е подаден този сигнал “, разясни още той.

От думите му стана ясно още, че брачната половинка на Димитър Стоянов през вчерашния ден също е подала тъжба в 5 районно управление (на МВР) на Министерство на вътрешните работи, само че занапред ще се преценя дали тя да бъде приобщена към  настоящото досъдебно произвеждане или да се направи нова инспекция с повдигането на ново обвиняване.

„ По досъдебното произвеждане са разпитани двама души. Няма подадени сигнали, че служителят на Национална агенция за приходите, който е бил застрашен с револвер, е бил нападателен и към други хора в квартала “, разясни и шефът на 5 районно управление (на МВР) на Министерство на вътрешните работи в столицата.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР