Димитър Станков от София, на 25 години, извади кръста от

...
Димитър Станков от София, на 25 години, извади кръста от
Коментари Харесай

25-годишен извади Кръста в София

Димитър Станков от София, на 25 години, извади кръста от водите на езерото в столичния квартал " Дружба " на днешния празник Богоявление. В езерото се хвърлиха 40 смелчаци.

На гала Белоградчишкият свещеник Поликарп изнесе работа пред хората, събрали се към езерото.

Ритуалът се организира при съблюдаване на противоепидемичните ограничения.Всички участници в конкуренцията по ваденето на кръста показаха годен документ за идентичност и зелен документ. Те минаха и медицински прегледи като наложително изискване за присъединяване в ритуала.

На ритуала участваха столичният кмет Йорданка Фандъкова, ръководителят на Столичния общински съвет Георги Георгиев, кметът на регион " Искър " Ивайло Цеков и общински съветници.

Пред публицисти столичният кмет пожела на всички именици здраве, мир и сили. Тя поздрави Димитър Станков, както и останалите мъже, които се хвърлиха във водите на езерото.

 Снимка: Bulphoto

Кметът оправи апел към жителите да съблюдават противоепидемичните ограничения и да се имунизират. В София новозаразените за последното денонощие са над 2100.

Кметът Фандъкова сигнализира, че всеки ден броят на инфектираните в столицата се усилва, нарастват и пациентите с ковид, признати в лечебните заведения.

Кметът заяви, че от този уикенд се възобновяват имунизационните пунктове на Столичната община - 10 на брой в ДКЦ-та, в комерсиалните центрове, в културния дом в " Дружба ", както и два пункта в метростанциите " Орлов мост " и " Св. Климент Охридски ".

Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР