Димитър Радев ще остане гуверньор на БНБ до избирането на

...
Димитър Радев ще остане гуверньор на БНБ до избирането на
Коментари Харесай

Левон Хампарцумян: Димитър Радев ще остане гуверньор на БНБ до избирането на нов

" Димитър Радев ще остане гуверньор на Българска народна банка до избирането на нов, а механически може да извършва длъжността и след приключване на мандата. Чудя се за какво не бяха го поставили даже за цвят като претендент.

Той е квалифициран, знае, подвигат му телефоните. Може да организира процедури и диалози ". Това съобщи в ефира на " Твоят ден " по NOVA NEWS банкерът Левон Хампарцумян.

Той дефинира като " институционална уязвимост " проблемите с претендентите за избор на началник на Българска народна банка. " Андрей Гюров е приключил във Виена и преподава в Американския университет, занапред има да натрупа опит, познания и позиции.

А претендентът би трябвало да вдъхва доверие, да бъде допустим. Предстоят инфлационни процеси и той би трябвало да реагира съответно. Желаещите да бъдат гуверньор на Българска народна банка желаят да скочат нависоко ", уточни той.

" Търсим човек, който седи еквивалентно на сътрудниците си в другите банки. Има българи на високи позиции в европейски банки, хора, които са добре готови за този пост ", разяснява още Хампарцумян
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР