Димитър Попов e собственик на Penguin travel и член на

...
Димитър Попов e собственик на Penguin travel и член на
Коментари Харесай

Обясниха защо на 1 милион българи им харесва повече да ходят на море в Гърция

Димитър Попов e притежател на Penguin travel и член на Алианса на туристическата промишленост в България (АТИБ). ТОй гостува в предаването " Светът е бизнес " на Bloomberg TV Bulgaria с водещ Ивайло Лаков. В своето посещение в прав текст сподели за какво 1 милион българи вървят на море в Гърция, а не у нас

Преди презастрояването България е имала най-хубавия артикул " морска отмора ", като да вземем за пример броят на туристите от Дания през интервала 2006-2007 година е бил 120 хиляди, до момента в който през 2019 година е бил 30 хиляди От този спад печели туристическата промишленост на Гърция и Турция, сподели гостът. 

" Проблемът не е, че 1 млн. българи почиват в Гърция, а че им харесва повече. Има повтаряемост. Средният екскурзиант, без значение дали е българин или датчанин, не обича изненади. Той се връща година след година в същия хотел, който му е харесал, и желае предсказуемост. Не желае да не може да откри къде да паркира колата си, да се бие за шезлонг и чадър на плажа, да го излъжат в сметката или да му вземат 6 лева за минерална вода и 12 лв. за цаца. Той е подготвен да си заплати, с цел да няма такива изненади. А този екскурзиант, който всяка година върви на едно и също място, той е този, който цялостни чартърите и на него разчита туристическият отрасъл ", сподели Попов.

За това какво е отношението на България към екскурзианта и българския туристически артикул може да се съди по обстоятелството, че " ние сме единствената страна в света, в която преди години се събираха подписи, Несебър да бъде изваден от UNESCO, с цел да се отприщи инвеститорския интерес ".

За да гледате видеото, би трябвало да активирате Javascript.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР