Димитър Николов, ФейсбукЗнаете, че съм балансиран човек и в повечето

...
Димитър Николов, ФейсбукЗнаете, че съм балансиран човек и в повечето
Коментари Харесай

Димитър Николов: Преминаха границата със спряната спортна зала! Бургас търпи огромни загуби!

Димитър Николов, Facebook

Знаете, че съм уравновесен човек и в множеството случаи, даже когато се приказват очевидни лъжи, не отвръщам. И не тъй като нямам какво да кажа, а тъй като не желая Бургас да се трансформира в сцена на конфликт на партийни агитки и плюещи се между тях деятели. Особено по време на предизборна акция! Но не мога да мълча, когато тотално се минава границата.

Удобната „ дъвка ” - зала “Арена ”, към този момент придобива смехотворни размери. И този път щях да подмина с безмълвие, в случай че самият град не търпеше големи загуби от това!

Само за една година Бургас загуби хиляди гости, тъй като при подготвена и оборудвана зала на 99 %, ръководещите взеха решение, че нямат интерес да я пуснат. Изтървахме Европейско състезание 2023 по волейбол - ще остане единствено във Варна. Изтървахме „ Гран При Жулиета Шишманова ”.

Изтървахме няколко месечни лагери на националните тимове на Литва и Унгария в разнообразни спортове. Изтървахме няколко национални лагера по лека атлетика. Изтървахме събитие от ранга на „ Евровизия ”. Изтървахме „ Битката на огромните в бойните спортове ”. Изтървахме посещение на цирк „ Дьо солей ”.

За европейските турнета на международни звезди въобще няма да приказвам! И множеството от запитванията бяха за събития ИЗВЪН СЕЗОНА!

И всичко това за сметка на бургаския бизнес! Защо? Наказваме бургазлии? И с празно говорене ги лишаваме не просто от зала, която да преглеждат и с която да се „ кичат ”, а от действителни доходи в локалната стопанска система, от хиляди гости в града!

Имало нарушавания в зала „ Арена ”? За година и половина стартираха десетки инспекции! Чухте от медиите за старта им, чухте ли за резултата? Кой е измамен под отговорност, какво решение на съд за физическо или юридическо лице има? За какво? Каква е присъдата? Какво е установено? Нищо! Нула!

И в случай че има отговорни, това каква връзка има с жителите на Бургас? Те защо тъкмо са наказвани - притежателите на ресторантчета, магазинчета, сергии, таксита? Защо не наказаха виновниците, само че да пуснат залата? За да си вършат още и още фейсбук лайфове? Лайфовете отговорно отношение към хората на Бургас ли са? Присъда? И какво произтича от тях? Нищо! Само клишета.

Чувам за някакви милиони, дето били заложени в бюджета за тази година за довършване…. За какво тъкмо? Никой не разбра. Само се вее думата милиони. Ефектно, нали?

И по този начин. Като кмет на Бургас апелирам: в случай че има нарушавания и отговорни лица- да се глобяват, вкарат в пандиза, санкционират тежко и така нататък

Но готовата зала да се открие! Защото тя не е значка на ревера, а действителен доход в националната и локалната стопанска система, в дребния бизнес, тя ще обезпечи посещаемост в града отвън сезона!

Държавата да дефинира мениджърски екип за залата! Защото огромните събития, които водят хиляди хора, се декларират и провеждат 2 години преди случването им!

Аз в действителност не разбирам! Защо другите градове в България да заслужават зала, а Бургас- не?

И стига с имитациите и празнодумието, и с баналните политически извършения!

Хората на града не са длъжни да търпят загуби и да са статисти в непознати филми!

 



 

Последвайте Епицентър.БГ към този момент и в ! 

 
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР