Димитър Манолов от КТ Подкрепа и Красимир Дачев от БТПП

...
Димитър Манолов от КТ Подкрепа и Красимир Дачев от БТПП
Коментари Харесай

След заканата на бъдещите управляващи: Трябва ли да бъдат съкратени 30 000 души от държавната администрация?

Димитър Манолов от КТ " Подкрепа " и Красимир Дачев от БТПП кометираха изявлението на Асен Василев, че обвисля да от държавната администрация за следващата година. 

„ Трябва да си зададем въпроса за какво се прави сходно нещо? Има три ясни цели – да се освободи място за новата клиентела, за „ нашите хора ”. Подобно нещо е правено и преди. На второ място – някои дейности, които се заплащат през бюджета, да бъдат аутсорсвани. Обикновено става дума за счетоводни и правни услуги. Третата цел е да бъде „ нахранена тълпата ”. Това съобщи в студиото на „ Здравей, България ” президентът на КТ " Подкрепа " Димитър Манолов във връзка оповестените проекти да бъдат съкратени 30 хиляди държавни служите до края на 2022 година.
КНСБ ще стачкува, в случай че има 15% съкращения в администрацията
КНСБ предизвести за митинги на държавни чиновници, в случай че се стигне до 15% понижаване на администрацията, както предлага съпредседателят н...

По думите му има поръчка за основаването на три нови министерства. „ Как ще съкратим администрацията и ще създадем три нови министерства ”, попита той. Синдикати подготвени за митинг, в случай че се редуцира държавна администрация

„ Това желание не е нещо ново под слънцето ”, разяснява и зам.-председателят на Българската търговско-промишлена палата Красимир Дачев. По думите му съкращението на държавната администрация е неотложно и не може да се отсрочва.

„ Не се усъвършенства качеството на услугата. Чиновникът лимитира скоростта и качеството на услугата с наличието си. Премахването на гишето ще отстрани и хранителната среда за корупцията. Електронизацията ще понижи и цената на услугата, а по-малкият брой на чиновниците ще усили заплатите на останалите работещи и ще направи специалността по-привлекателна ”, безапелационен е той.

Още от ИКОНОМИКА:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР