Димитър Манолов: Не държавата е виновна да не усвоим пари

...
Димитър Манолов: Не държавата е виновна да не усвоим пари
Коментари Харесай

Димитър Манолов: Не държавата е виновна да не усвоим пари от ПВУ, а тези, които го съставиха

Димитър Манолов: Не страната е отговорна да не усвоим пари от ПВУ, а тези, които го сформираха. В последните часове на 50-ото Народно заседание трябваше да бъдат прегледани оферти за договаряния по отношение на Плана за възобновяване и резистентност, както и за придобиване на активи от „ Мини Марица-изток “ от страната.

Обаче това не се реализира заради блокадата от страна на партиите „ ИТН “ и „ Възраждане “. В предаването „ На фокус “ президентът на КТ „ Подкрепа “ Димитър Манолов изрази мнението си по този въпрос.

„ Не можем да виним страната за неспособността ни да усвоим средствата от Плана за възобновяване, а тези, които сформираха проекта, го направиха по метод, който е неосъществим за осъществяване “, съобщи Манолов.

Димитър Манолов: Не страната е отговорна да не усвоим пари от ПВУ, а тези, които го сформираха

Той изясни, че рекултивацията на терените, от които се добиват въглища, би трябвало да бъде осъществявана от „ Мини Марица-изток “, само че настоящата им продажба на ТЕЦ-овете се реализира на цени, избрани от страната.

Тези цени не оставят задоволително средства за рекултивация, а финансирането би трябвало да пристигна от Плана за възобновяване и резистентност.

За да се получат тези средства, е належащо да се сътвори ново дружество, през което да минават парите за рекултивация. Манолов акцентира, че всички в България знаят какви са взаимоотношенията сред основния реализатор и подизпълнителите.

Източник: NOVA

Още вести четете в: Темите на деня За още настоящи вести: Последвайте ни в Гугъл News
Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР