Димитър Любенов, предизвикал тежката катастрофа на околовръстното, иска да бъде ...

Димитър Любенов, предизвикал тежката катастрофа на околовръстното, иска да бъде

Шофьорът от тежката катастрофа, в която загина френски гражданин, иска да излезе от ареста

Димитър Любенов, провокирал тежката злополука на околовръстното, желае да бъде пуснат от ареста. Това оповестиха за Българска телеграфна агенция от съда, където Любенов е подал молба.

При случая на 25 септември на околовръстното шосе на София почина френски жител. Други двама пострадаха.

В молбата до съда отбраната на Любенов показва, че в случай че мъжът е на независимост, той няма да затрудни следствието, а и към този момент няма заплаха да се укрие или да извърши друго закононарушение.

Случаят нашумя и поради това, че патрулен автомобил е ескортирал Любенов, който се е движил с превишена скорост. Колата на Министерство на вътрешните работи се е движила в локалното платно. Виждайки удара, за който Любенов е упрекнат, патрулният автомобил стопира и се връща на заден ход към един километър. Това се открива от GPS-a на колата на Министерство на вътрешните работи. Веднага по-късно същият патрулен автомобил се връща на мястото на злополуката, само че не по своя самодейност, а тъй като към този момент е подаден сигнал от очевидци на случая.

От записи от разнообразни камери преди случая се вижда по какъв начин патрулният автомобил с полицейски чиновници се движи зад колата на Димитър Любенов. Между обсега на двете камери GPS-ът на патрулния автомобил демонстрира, че е имало прекъсване за към три минути. То обаче е на място, на което няма покритие от видеонаблюдение.

Димитър Любенов бе разпитан като очевидец и пред арбитър по делото за закононарушение по работа. Той е декларирал, че е спрян от патрулни служители на реда, те не са му желали документи за инспекция. Униформените предложили да го съпроводят ненапълно, а той им дал 200 лв..

Заседанието на съда е в понеделник./Fakti.bg

Източник: struma.comКОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР


PromoMall.bg