Димитър Кузманов заяви, че в българския състав няма да има

...
Димитър Кузманов заяви, че в българския състав няма да има
Коментари Харесай

Кузманов: Няма да има никакво подценяване срещу Парагвай


Димитър Кузманов съобщи, че в българския състав няма да има никакво подценяване преди квалификацията за купа „Дейвис“ против Парагвай, която ще се организира в зала „София“ на 4 и 5 март. Южноамериканците нямат нито един състезател в Топ 1000 на ранглистата, като първата им ракета е намиращият се на 1557-ма позиция Хуан Борба.

Макар на доктрина съперникът да наподобява елементарен обаче българските тенисисти са безапелационни, че ще подходят изцяло съществено към мачовете против „гуараните“. От няколко дни насам националният ни тим е на лагер в Борисовата градина, а от през вчерашния ден насам възпитаниците на Валентин Димов упражняват в зала „София“.

Подобно на миналогодишния конфликт с Мексико, първа ракета в нашия състав още веднъж ще бъде Димитър Кузманов. В състава са още Александър Лазаров, Александър Донски и Пьотр Нестеров, а дружно с тях упражняват и двама от най-перспективните млади гении в българския тенис – Динко Динев и Янаки Милев.

Кузманов, Лазаров и Динев дадоха малко изявление за уеб страницата на БФ Тенис, в което споделиха своите упования за идния дуел против Парагвай.

– Каква е настройката в отбора три дни преди мача против Парагвай – в какво въодушевление упражнявате, имате ли някакви недоволства?

Димитър Кузманов: За момента всичко е наред. Дай боже, по този начин да продължи до края на седмицата. Здрави сме физически и душевен. Мисля, че всеки се намира в добра форма, тъй че всичко е наред.

Александър Лазаров: Това е една добра опция да потренираме дружно. Има атмосфера, забавляваме се. Всичко е наред. Нагласата е да дадем максимума от себе си и да се борим за всеки мач и за всяка точка. Пък към този момент за резултата ще забележим.

Динко Динев: Подготовката към този момент върви отлично. Мотивирани сме. Всичко върви по проект и действаме съгласно напътствията на треньорите. Аз съм доста признателен, че получих тази опция да бъда част от тима.

– Динко загатна мотивацията. Фактът, че в противниковия тим всички тенисисти са с доста по-нисък ранкинг, може ли да повлияе на концентрацията ви?

Димитър Кузманов: От опита, който имам за Купа „Дейвис“, мога да кажа, че на света няма слаб тим. Тези мачове са доста по-различни. Не мисля, че изобщо има някакъв изразен любимец. Да, имаме доста по-добра класация. С повече триумфи сме. Но това няма да значи безусловно нищо, когато стартира мачът. Така че не може да има никакво подценяване или даже сходна мисъл.

Александър Лазаров: Ранкингът в никакъв случай не е имал значение за Купа „Дейвис“. Трябва да излезеш и да играеш. Отдаваш нужния почит на съперника и се бориш да победиш. Това е най-важното.

Динко Динев: Купа „Дейвис“ е безусловно друг шампионат от всички останали и ранкингът в действителност няма никакво значение. Който е по-добър, ще завоюва този мач.

Победителят ще се класира за същинската фаза на конкуренцията във второто равнище от международното отборно състезание за мъже през септември. Загубилият ще играе в Група III на своята районна зона – надлежно „Европа“ или „Америка“.
Източник: tenniskafe.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР