Димитър Кузманов се радва на навярно най-силната година в своята

...
Димитър Кузманов се радва на навярно най-силната година в своята
Коментари Харесай

Непреклонен Кузманов обърна опитен британец и ще търси място в основната схема на US Open!

Димитър Кузманов се радва на вероятно най-силната година в своята кариера и откакто доближи поредно финалния стадий в пресявките на Ролан Гарос и Уимбълдън, то втората ни ракета реализира необикновен поврат на старта на квалификациите за US Open и към този момент може да се похвали с победа на всяка от,,мейджър " конкуренциите. Българинът не съумя да вземе присъединяване на нито един шампионат на твърда настилка при подготовката си за Откритото състезание на Съединени американски щати, която бе нарушена от обстоятелството, че на пловдивчанина му се наложи да прекара COVID-19 преди по-малко от месец.

Мико с триумфа си на старта си подсигурява място във втория квалификационен кръг в Ню Йорк, където през днешния ден срещна международния номер 131 и 25-ти подложен в схемата Лиъм Броуди, който може да се похвали със седем участия в главната скица на шампионатите от Шлема, като при последното си такова по време на Уимбълдън надделя някогашния топ 10 представител Диего Шварцман и доближи третия кръг. Сблъсъкът за пловдивчанина имаше сходно с развиване с този против 19-годишния Нарди и Кузманов още веднъж извади на пиадестала своята неотстъпчивост, откакто безспирно покачваше равнището си и ознаменува мощното си показване във втората половина на срещата с поврат, с цел да се поздрави със популярния триумф, пристигнал за 2 часа и 9 минути на корта - 4:6 6:1 6:4. С триумфа си международният номер 162 се класира за финалния стадий на пресявките, където само спечелилия всред 14-тия подложен Емилио Гомес и Брандън Холт го разделя от дебют в основа скица на Голям шлем.

Трудностите за родния представител пристигнаха още от началните минути на дуела, когато 25-тият подложен в схемата пласираше надълбоко ретурите си наоколо до линиите, като си отваряше корта за завършващ удар. Втората ни ракета въпреки всичко завоюва дебютното си подаване след отразен брейкбол, само че след това нямаше същия триумф и съобщи сервиса си в актива на британеца - 1:3. Последваха повече от мощни моменти на начален удар за двамата състезатели, само че нова атака от Броуди провокира обезверени опити за офанзива на Мико, чиито удари постоянно не попадаха в очертанията на корта. Пловдивчанинът показва пословичната си борбеност, като избави четири сетбола и извади гейма си от обстановка 0:40, но броени минути по-късно международният номер 131 за следващ път се възползва от преимуществото си на левичарския сервис и без да посрещне нито една точка за пробив записа откриващия сет на сметката си.

Във втората част Кузманов стартира да извършва все по-често слайсове, чрез които караше британеца, който по-рано в мача обърна гален, да се движи доста повече и поради непълноценното му физическо положение ставахме очевидци на голям брой неточности от ракетата му. Българинът от своя страна резервира нужната централизация и нито за миг в играта си не се повлия от протичащото се при противника му, като трупаше несмущаван точки в актива си и осъществя два пробива - 5:0. Втората ни ракета се представляваше също толкоз мощно и на начален удар, като отпусна едвам три пункта на Броуди при миговете си на личен сервис и възвърне равенството в общия резултат.

С настъпването на решителния трети сет очевидно никой от двамата на корта не искаше да се нагърби с неразчетено рискови дейности в атакуващ проект, като всеки се беше фокусирал върху печеленото на своите подавания. Паритетът се поддържаше доникъде на частта, когато обаче качеството в ударите на международния номер 131 спадна, а в допълнение той направи и двойна неточност, от което Кузманов побърза да се възползва, оползотворявайки шанса си за пробив в фамозния седми гейм. В оставащите мигове до края на конфликта Мико беше безукорен и сервираше покрай съвършеното, с цел да стигне до успеха, откакто в профил противник от сходен сан в лицето на опитния британец и подложен под номер 25 в схемата на квалификациите.

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР