Димитър Кузманов се представи отлично на Чаланджъра в Прага през

...
Димитър Кузманов се представи отлично на Чаланджъра в Прага през
Коментари Харесай

Кузманов имаше своите шансове срещу петия поставен, но напусна Чаланджъра в Загреб

Димитър Кузманов се показа чудесно на Чаланджъра в Прага през предходната седмица, когато остана на крачка от финала. Мико обаче не можа да придвижи положителните си изяви и на конкуренцията в Загреб, като бе надигран още на старта от поставения под номер 5 Вит Копжива. Срещата сред двамата стартира още през вчерашния ден, само че бе прекратена поради мрачевина при започване на втория сет. Днес втората ни ракета сподели добър тенис имаше своите моменти, само че това не се оказа задоволително за крайния триумф - 4:6 6:1 3:6.

Двубоят стартира със серия от пробиви сред двамата. Кузманов загуби и двете си откриващи подавания, само че противникът му също сподели ниска успеваемост от начален удар и по този начин след първите четири гейма резултатът бе еднакъв - 2:2. Постепенно обаче Мико усъвършенства изявите си на корта. Втората ни ракета записа седем следващи точки към актива си, с цел да си обезпечи на собствен ред опция да се откъсне в резултата. Това стана факт след неточност на Копжива, само че вместо да се приближи единствено на гейм от триумфа в първия сет, сънародникът ни записва спад и паритетът още веднъж беше налице. Впоследствие усложненията за Мико продължиха, до момента в който петият в схемата гледаше решително към цялостния поврат. Копжива поведе с 5:4, след което отмъкна за четвърти път началния удар на пловдивчанина, поставяйки завършек на тази едночасова борба.

Мико обаче мигновено се прегрупира с началото на втория сет. Той мина през мъчно откриващо подаване, в което му се наложи да избавя точка за пробив, само че това вдъхна спомагателна убеденост в играта му, с цел да може още в ответния гейм да дръпне с 2:0 в резултата, а това се оказа и последното деяние в мача за вчерашния ден. Днес Кузманов довърши започнатото бе надалеч по-солиден в изявите си. Вторият по мощ българин загуби единствено три точки от линията за начален удар след подновяването на играта и скоро частта отиде на неговата сметка.

Вместо да задържи позитивния подтик, който имаше, Мико трябваше да се сблъска с компликации при започване на решителния сет. Инициативата бързо се озова от страната на Копжива, който потегли с удобен задатък от 3:0. Въпреки това националът ни продължи да се бори и се задържа в резултата. Търпението в играта на Кузманов скоро му се отплати, като той съумя да си върне пробива пасив, материализирайки третата си опция - 4:3. Радостта за 194-я в света се оказа къса, откакто се пропука още веднъж, давайки опция на чеха да сервира за успеха, а международният номер 171 се възползва безупречно от това си преимущество, гарантирайки си крайната победа с гейм на нула.

ATP CH80 Zagreb - Clay (First Round)
Vit Kopriva (CZE) def. Dimitar Kuzmanov (BUL)
6-4 1-6 6-3
— TENIPO - Tennis Livescore (@TENIPOcom)

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР