Димитър Кузманов се бори до последно, но не можа да

...
Димитър Кузманов се бори до последно, но не можа да
Коментари Харесай

Битка до последно: Кузманов даде всичко от себе си, но Бублик донесе победата на Казахстан

Димитър Кузманов се бори до последно, само че не можа да пречупи съпротивата на Александър Бублик и Казахстан надви с 3:1 победи над България в конфликт от Световна Група I на Купа " Дейвис ". Мико даде доста сериозен отпор на международния номер 29 и имаше всички шансове да докара нещата до трети съдбоносен сет, само че Бублик можеше да разчита на своя мълниеносен начален удар в най-важните моменти и в последна сметка се наложи с 6:4 7:6(4), да донесе финалната точка за своята страна.

Кузманов започва нерешително и позволи пробив още в първия гейм, а изглеждаше, че ще му бъде доста мъчно да направи рибрейк, имайки поради мощните сервиси от другата страна на мрежата. Шампионът от Хале рискуваше прекомерно доста на втори подаване и двойните неточности не спираха да тровят играта му, а Мико се възползва от това и изравни при 4:4.

Впоследствие българинът построи няколко отлични последователно офанзиви, с цел да поведе с 40:0 в идващия гейм, единствено че позволи спад в най-неподходящия миг и се стигна до нов пробив в актива на казахстанеца, който нямаше проблем да затвори откриващия сет на личен сервис.

Втората част започва доста неприятно за Кузманов, който загуби цели осем следващи разигравания и интригата на корта като че ли се беше изпарила.

Тогава първата ни ракета показва своя присъщ борбен дух и стартира да влиза все по-често в замени от дъното на корта, където беше доста по-солиден от своя конкурент и изравни за 2:2.

Последва нов поврат, защото родният ни представител действаше твърдо пасивно, а казахстанецът се възползваше ловко от това, служейки си по съвършен метод с късите си топки и още веднъж излезе напред в резултата при 4:2.

Мико пък надалеч не беше подготвен да се съобщи и подвигна публиката на крайници с редица страхотни контра отигравания, които оставиха беззащитен неговия противник и още веднъж имахме паритет при 4:4.

Нашият национал даже разполагаше с три сетбола в 12-ия гейм, но Бублик ги отрази с майсторски офанзиви към мрежата и осъществя единствения мини пробив в последвалия тайбрек, с цел да постави точка на разногласието.

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР