Димитър Кузманов постигна вдъхновяващ обрат на полуфиналите в Бенгалуру и

...
Димитър Кузманов постигна вдъхновяващ обрат на полуфиналите в Бенгалуру и
Коментари Харесай

Последното препятствие пред Кузманов: С победа на АО и 1/4-финалист в ATP Тура

Димитър Кузманов реализира въодушевяващ поврат на полуфиналите в Бенгалуру и се класира за третия си край на равнище Чаланджър през своята кариера. Мико победи по пътя си четирима представители на Франция, като всички те бяха класирани по-високо от втората ни ракета. Сега за нашия съотечественик остава да преодолее последното тестване в шампионата, а точно конфликт с топ поставения в схемата - Александър Вукич.

Австралиецът е най-младият член на черногорско преселническо семейство, което се мести в Сидни за неговото раждане и това се трансформира в родината на бъдещия тенисист. Вукич не прави изключително бърз пробив на най-високото равнище и години наред гравитира към топ 200, само че през предишния сезон всичко това се трансформира, откакто той доближава до три финала на Чаланджъри и също така се класира за главната скица на Ролан Гарос.

Настоящата година пък се трансформира в сбъдната фантазия за 25-годишния играч, който впечатли с изявите си на родна земя. Първоначално той се класира за четвъртфиналите на ATP шампионата в Аделаида, където позволи поврат от Танаси Кокинакис, а след това реализира неочакван триумф над Лойд Харис в откриващия кръг на Откритото състезание на Австралия, с цел да запише първата си победа в Големия шлем.

Световният номер 134 е подложен под номер едно на тазседмичната конкуренция в индийския град и е неприкрит експерт на бързи твърди кортове, което идва от извънредно мощния му начален удар. Условията несъмнено пасват повече на лидера в схемата, единствено че пловдивчанинът изненадва неприятно противниците в хода на целия шампионат, тъй че е кадърен да го стори и в утрешния ден.

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР