Димитър Кузманов постигна своята дебютна ATP победа на клей, след

...
Димитър Кузманов постигна своята дебютна ATP победа на клей, след
Коментари Харесай

Програмата в Маракеш: Кузманов търси класиране за първи ATP 1/4-финал в кариерата си

Димитър Кузманов реализира своята дебютна ATP победа на клей, откакто за втори следващ път надви над " щастливия губещ " Юго Грение. Мико по проект трябваше да се изправи против Федерико Кория, само че аржентинецът се отдръпна от ATP 250 шампионата в Маракеш и по този начин родният ни представител още веднъж трябваше да излезе против Грение, който по-рано беше надиграл в спор за място в главната скица.

В последна сметка нашият съотечественик се възползва оптимално от разкрилата се пред него опция и през днешния ден ще се опита за пръв път в своята кариера да доближи до 1/4-финалите на съревнование от ATP Тура. Това обаче няма да бъде по никакъв начин елементарно, тъй като му следва да премери сили с клей експерта Роберто Карбайес Баена. Испанецът се намира под номер 82 в международната класация и в кариерата си може да се похвали с трофея от ATP 250 конкуренцията на червени кортове в Кито. Освен това Карбайес Баена е 10-кратен първенец в Чаланджър Тура, като всичките му трофеи са завоювани на землена настилка и е реализирал победи над състезатели от ранга на Денис Шаповалов и Матео Беретини.

Добрите вести за Кузманов са свързани с събитието, че към този момент е побеждавал същия противник на Чаланджъра в Лима през 2017-та година, което се явява и негов дебютен триумф над представител на топ 100. Букмейкърите дават съществено преимущество на по-високоранкирания играч, чийто шансове за триумф се правят оценка на 1.44, до момента в който коефициентите за пловдивчанина варират сред 2.70 и 2.75.

Двубоят сред третата ни ракета и Роберто Карбайес Баена е подложен финален в програмата на централния корт и ще започва не по-рано от 19:00 часа българско време, а вие още веднъж ще може да го наблюдавате на линковете в нашия уебсайт.

Програма за сряда в Маракеш:

Централен корт (стартират не преди 13:30 часа)

1. Жауме Мунар - Андреа Вавасори

2. Бенжамен Бонзи - Алексей Ватутин ( не преди 14:30 часа - доиграване от 6:3 0:0 в интерес на Бонзи)

3. Алексей Попирин - Даниел Еванс

4. Елиас Имер - Талон Грийхспор

5. Димитър Кузманов - Роберто Карбайес Баена

 

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР