Димитър Кузманов постигна първата си победа в квалификациите на Уимбълдън.

...
Димитър Кузманов постигна първата си победа в квалификациите на Уимбълдън.
Коментари Харесай

Димитър Кузманов с първа победа на Уимбълдън


Димитър Кузманов реализира първата си победа в квалификациите на Уимбълдън. Раета №2 на България се оправи за час и 42 минути със съпротивата на Чарлс Брум след 6-3, 7-5.

За него това е първи триумф в формален мач на трева и продължава отличното му показване в шампионатите от Шлема през тази година като в трети следващ „ мейджър “ той записва най-малко един триумф. Дебютният въобще на това равнище пристигна на Australian Open против Даниел Масур, а на Ролан Гарос бе на един сет от място в главната скица.

Кузманов бе любимец на фона на обстоятелството, че днешният му противник е №417 в света и играеше с уайлд кард. Двубоят обаче надалеч не бе елементарен като във втория сет пловдивчанинът реализира впечатляващ поврат от 0-4 гейма, с цел да завоюва последните 5 гейма в мача.

В първия сет серия от пет следващи пробива докара резултата до 5-3 в интерес на Кузманов. Сервирайки за сета той съумя да отрази три брейкбола и в последна сметка осъществя първия си сетбол.

След сложното начало на втората част изглеждаше доста евентуално дуелът да отиде в съдбоносен сет, само че Кузманов не спря да се бори. Първият върнат пробив бе за 1-4, а по-късно пристигна и втори в последния вероятен миг при 3-5.

Брум не съумя да се оправи с разочарованието и малко по-късно позволи нов пробив, след който международният №175 постави завършек на мача на личното си подаване.

Във втори кръг в сряда Кузманов ще срещне Педро Качин, победил със 7-6(5), 6-4 Антоан Ескофие. Качин е №118 в света. Двамата имат един мач между тях – на клей в Буенос Айрес през 2018-а, извоюван от аржентинеца.
Източник: tenniskafe.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР