Димитър Кузманов победи с 2:0 сета (7:5, 7:5) Руан Рулофсе

...
Димитър Кузманов победи с 2:0 сета (7:5, 7:5) Руан Рулофсе
Коментари Харесай

Кузманов показа воля и характер, изравни резултата за България срещу Южна Африка

Димитър Кузманов победи с 2:0 сета (7:5, 7:5) Руан Рулофсе и изравни резултата в дуела сред България и Южна Африка от група II на зона Европа/Африка за Купа " Дейвис ".

След 43 дни отвън корта поради травма, Кузманов сподели страхотна воля за победа и победи след близо два часа борба на твърдите кортове в " Келвин Груув Клъб " в Кейптаун. Макар и да не беше в оптимално физическо положение, Мико за следващ път показва мощния си темперамент, а след последната точка се отдаде на страстите и се разплака на корта.
Григор Димитров не е в състава за Купа " Дейвис " Той не е играл за България от 2015 година насам
Първият сет се реши в интерес на Кузманов с един пробив в гейм №12.

Втората част стартира с брейк в интерес на Рулофсе за 2:1. Нашето момче върна пробива за 4:4. При 5:4 Кузманов се възползва от медицински таймаут, а при 6:5 стигна до 40-30 и мачбол. Мико се възползва от първата си опция и затвори мача в своя изгода.

По-рано през днешния ден Александър Лазаров отстъпи с 1:2 сета (4:6, 7:6/3/, 3:6) на първата ракета на домакините Лойд Харис за 2 часа и 38 минути.

Утре следва дуелът на двойки сред Равен Клаасен/Руан Роелофсе и Алекс Донски/Габриел Донев, както и останалите две срещи на сингъл – Кузманов против Харис и Лазаров против Роелофсе. Възможно е двамата треньори да създадат и промени.

България е в състав Димитър Кузманов, Александър Лазаров, Александър Донски, Габриел Донев и Адриан Андреев. Капитан на тима е Тодор Енев, а на Южна Африка - Маркос Ондруска.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР