Димитър Кузманов отстъпи с 6:3, 3:6, 4:6 на Нерман Фатич

...
Димитър Кузманов отстъпи с 6:3, 3:6, 4:6 на Нерман Фатич
Коментари Харесай

Димитър Кузмнов допусна обрат в първия мач от сблъсъка за Купа Дейвис срещу Босна и Херцеговина

Димитър Кузманов отстъпи с 6:3, 3:6, 4:6 на Нерман Фатич в първия мач от конфликта за оставане в Световна група I на Купа " Дейвис " сред тимовете на България и Босна и Херцеговина, който стартира през днешния ден на Търговска колегия " Авеню " в град Бургас.

Рекордьорът по победи за страната ни в отборната конкуренция стартира чудесно дуела си против Фатич, печелейки първия сет, само че след това позволи цялостен поврат и по този начин инкасира четвърто следващо проваляне от този противник.

Срещата стартира нервно за Мико, който още в първия гейм трябваше да отразява точка за пробив, само че се измъкна, а по-късно на собствен ред употребява шанса си да вземе подаването на босненеца и да поведе с 2:0. Кузманов затвърди брейка за задатък от 3:0, а в идващите минути отрази всички четири благоприятни условия пред Фатич да го пробие по пътя си към триумфа в откриващата част с 6:3.



Вторият сет обаче надалеч не стартира по проект за българина, който небрежно изостана с 0:4 гейма и макар че съумя да върне единия от двата брейка, за повече 30-годишният пловдивчанин нямаше сили и по този начин след 6:3 в своя изгода Нерман Фатич изравни резултата в мача.

Решителната трета част, за жалост, още веднъж започва с преимущество за втората ракета на Босна, който взе задатък от 3:1, само че този път отговорът на Кузманов не закъсня и той съумя да възвърне паритета при 3:3. Последва обаче нов кратковременен спад в представянето на Мико, от който Фатич се възползва, повеждайки още веднъж с брейк при 4:3 и този път той не изпусна самодейността, поставяйки точка на разногласието в дуела след близо два часа и половина престой на корта.



Дуелът сред България и Босна и Херцеговина за Купа " Дейвис " продължава с втория дуел на сингъл за днешния ден, в който един против различен се изправят Янаки Милев и първата ракета на гостите - някогашният №23 в света Дамир Джумхур.



Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР