Димитър Кузманов отпадна на старта на Sofia Open 2022. Националът

...
Димитър Кузманов отпадна на старта на Sofia Open 2022. Националът
Коментари Харесай

Юго Юмбер победи Димитър Кузманов на старта на Sofia Open

Димитър Кузманов отпадна на старта на Sofia Open 2022. Националът на България за Купа „ Дейвис “ отстъпи с 6:7 (4), 4:6 пред миналия през квалификациите Юго Юмбер (Франция) след близо два часа и половина равностойна борба в „ Арена Армеец “. Кузманов повеждаше с ранен пробив и в двата сета, като в тайбрека на първата част имаше и преднина 4-2 точки, само че не съумя да пребори съпротивата на левичаря от Франция, който към този момент е с шест поредно извоювани сета в шампионата.

Димитър Кузманов записа извънредно мощен старт на срещата и съумя да пробие рано, след което и да затвърди за преднина 3:0 гейма. Нещо повече, пловдивчанинът стигна до точка за още един пробив, само че Юмбер съумя да се измъкне от деликатната за него обстановка и завоюва подаването си за 1:3. Французинът съумя на собствен ред да пробие началния удар на съперника си, след което изравни за 3:3 гейма. В идващите минути играта беше извънредно равностойна, като съвсем във всеки гейм се стигаше до тъждество. Стигна се до тайбрек, в който Кузманов поведе с 4:2 точки, само че идващите 5 разигравания бяха за Юмбер, който след 1:32 часа съумя да затвори сета в своя изгода.

Втората част също стартира с ранен пробив на Кузманов, който той затвърди с гейм на 0. Това беше и първият случай от началото на дуела, в който някой от играчите печели гейм на 0.

В осмия гейм Юмбер стигна до 3 поредни точки за връщане на пробива. Кузманов отрази първата, само че при втората прати топката в навън и резултатът бе подравнен. Впоследствие Юмбер нанесе още един пробив и си подпечата място на осминафиналите, където ще срещне Ян-Ленард Щруф (Германия) или Душан Лайович (Сърбия).

“Беше сложен мач. Не започнах добре. Успях да се оправя в основните моменти и изключително в тайбрека. Харесва ми атмосферата, корта тук. Харесва ми доста и съм удовлетворен, че завоювах “, разяснява Юмбер след триумфа над Димитър Кузманов.

Снимка: start-photo.bg 

Гледайте спорт на MAX с всички най-вълнуващи тенис дуели от ATP Masters 1000, ATP 500 и ATP 250, ATP CUP, ATP Finals и Next Gen, онлайн, единствено в ефира на MAX Sport.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР